FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija istražuje uzroke požara kod Žrnovnice

Autor: pgas
SPLIT, 11. listopada 2011. (Hina) - Splitska policija istražuje uzroka požara kod Žrnovnice, koji je lokaliziran sinoć, izvijestila je danas splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

U požaru kod Žrnovnice koji je buknuo u noći s nedjelje na ponedjeljak izgorjelo je oko 200 hektara trave, niskog raslinja i borove šume, a vatrena stihija povremeno se približavala i kućama koje su vatrogasci uspjeli obraniti.

Zapovjednik Vatrogasne postrojbe grada Splita Felicijo Parčina rekao je danas kako se sumnja da je za požare kod Žrnovice odgovoran čovjek jer je jučer, nekoliko kilometara od velikog požara, buknulo i nekoliko manjih požara u središtu Žrnovnice te u Mužinićima i Srinjinama.

"Imamo razloga sumnjati da su ti požari podmetnuti, a one koji su to počinili treba pronaći i strogo kazniti", rekao je Parčina i pritom se zauzeo za strože kazne.

Po njegovu mišljenju, tako bi se preventivno djelovalo na sve podmetače požara jer bi ih se od toga odvratilo, a novcem od zaplijene imovine i s bankovnih računa vatrogasne bi se službe dodatno tehnički opremile.

Parčina je izvijestio da su vatrogasci i danas na Perunu, brdu kod Žrnovnice, jer na zgarištu vjetar može razbuktati vatru koja bi mogla uzrokovati nove požare.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙