FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarkozy Obami rekao da će EU naći plan protiv krize do studenoga

Autor: akoz
PARIZ, 10. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u ponedjeljak je američkom predsjedniku Baracku Obami rekao da su se Francuska i Njemačka dogovorile naći plan za rješavanje dužničke krize u zoni eura do summita skupine G20 početkom studenog.

"Čelnik države Sarkozy istaknuo je da su se Francuska i Njemačka dogovorile iznijeti globalno i trajno rješenje za teškoće eurozone prije summita G20 u Cannesu", istakao je u priopćenju Sarkozyjev ured nakon telefonskog razgovora dvojice čelnike, te dodao da je predsjednik SAD-a izrazio potporu naporima Europe.

Bijela kuća je objavila da je Obama u ponedjeljak zatražio odlučnu akciju za rješavanje financijske krize u Europi u razgovorima s čelnicima Velike Britanije i Francuske.

Obama je telefonski odvojeno razgovarao sa Sarkozyjem i britanskim premijerom Davidom Cameronom navela je Bijela kuća, ističući kako su se tri čelnika dogovorila usko koordinirati u razdoblju do summita Europske unije kasnije ovoga mjeseca i summita G20 u studenom.

(Hina) xakoz ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙