FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Započeo Vukovarski festival komorne glazbe

Autor: zdra
VUKOVAR, 7. listopada 2011.(Hina) - Podizanjem festivalske zastave, u Hrvatskom domu u Vukovaru započeo je 13. Vukovarski festival komorne glazbe, koji u organizaciji vukovarskog Gradskog muzeja i Hrvatskog doma traje do 8. listopada.

Nakon što je festival sinoć otvorila zamjenica gradonačelnika Vukovara Danijela Stanković, nastupili su studenti i studentice klavirskog odsjeka Muzičke akademije iz Zagreba Sara Glojnarić, Ana Lucić, Jelena Pavić, Vlatko Peko, Ante Sladoljev, Manuela Šimunović i Andrej Vesel u programu nazvanom "Glazba jučer - glazba danas".

U petak, drugog dana festivala koncert će održati Ilijana Korać (sopran i flauta) i Vlasta Gyura (glasovir) dok će u subotu, posljednjeg dana festivala nastupiti učenici glazbenih odjela Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Vukovar nakon kojih će koncert održati Lovro Merčep (vibrafon i marimba) i Filip Merčep (saksofon).

Vukovarski festival komorne glazbe utemeljen je 1999. s ciljem obogaćivanja glazbenog života u tom gradu. Utemeljitelji festivala su Gradski muzej Vukovar, Grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatska Paneuropska unija i Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika.

(Hina) xzdra yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙