FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za petak, 7. listopada

Autor: ikut
ZAGREB, 7. listopada 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 7. listopada koje ćemo popratiti fotografijama

DUBROVNIK - U organizaciji Hrvatskog sabora održava se jesensko zasjedanje Parlamentarne skupštine Organizacije za europsku suradnju i sigurnost (OESS) na kojem se očekuje više od 200 parlamentaraca iz 49 zemalja članica. Konferenciju "Regionalni razvoj jugoistočne Europe; izazovi, mogućnosti i perspektive" otvorit će predsjednik Parlamentarne skupštine OESS-a Petros Efthymiou i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić. Skupu će se obratiti i predsjednik Ivo Josipović te premijerka Jadranka Kosor.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će pripadnike 132. brigade Hrvatske vojske iz Našica, a u sklopu primanja predviđeno je predsjednikovo obraćanje (14 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - U povodu obilježavanja 20. obljetnice raketiranja Banskih dvora, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, u nazočnosti članova Vlade demokratskog jedinstva i članova Vlade Republike Hrvatske, otkrit će spomen-ploču na zgradi Vlade Republike Hrvatske (15 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

GUNDINCI - Predsjednik SDP-a Zoran Milanović sa suradnicima posjetit će obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Stjepana Kneževića (Zagrebačka 86) u Općini Gundinci u Brodsko-posavskoj županiji. Dolazak se predviđa u 16,30 sati. Nakon obilaska poljoprivrednog gospodarstva predsjednik SDP-a Zoran Milanović dat će izjavu za medije (oko 16,45 sati) i nakon toga održati radni sastanak s poljoprivrednicima tog kraja.

ZAGREB - Svečano otvorenje Generalne skupštine 68. međunarodnog zasjedanja Europskog parlamenta mladih (EPM), koje se u Zagrebu održava od 30. rujna do 9. listopada. Na otvorenju se očekuju ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković, predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem te predstavnik Vijeća Europe Ulrich Bunjes (9 sati, stara Gradska vijećnica, Ćirilometodska ulica 5). Zasjedanje, koje se prvi put održava u Zagrebu, okuplja više od 250 mladih iz 35 europskih zemalja, koji će tijekom 10 dana raspravljati o aktualnim temama iz politike EU, a njihovi prijedlozi i odluke imat će status savjetodavnog mišljenja mladih u Europskom parlamentu.

ZAGREB - U povodu obilježavanja Svjetskog dana dostojanstvenog rada, 7. listopada, predstavnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Nezavisnih hrvatskih sindikata uručit će zastupnicima Hrvatskog sabora "ugovore o radu" na određeno vrijeme. Akcija će se odvijati na ulazu u zgradu Hrvatskog sabora, prije početka sjednice, u vremenu od 8,30 do 9,30 sati.

ZAGREB - Okrugli stol "Borba protiv korupcije na lokalnoj razini" na kojemu će predstavnici lokalne i regionalne uprave, političkih stranaka, pravosuđa, policije, akademske zajednice, nevladinih udruga i medija raspravljati o uzrocima, oblicima, raširenosti i posljedicama korupcije, te načinima sprječavanja korupcije na lokalnoj razini. Okrugli stol organizira Ministarstvo pravosuđa pod pokroviteljstvom Europske komisije (10 sati, hotel Westin, Izidora Kršnjavoga 1).

PIREJ - Kvalifikacijska utakmica skupine F za EP 2012. između nogometnih reprezentacija Grčke i Hrvatske (20,45 sati).

ZAGREB - Koncert "Hladnog Piva" u Areni Zagreb (21 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙