FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija smirila izgrede u Sarajevu, utakmica otkazana

Autor: rmav
SARAJEVO, 6. listopada 2011.(Hina) - Policija u Sarajevu je u četvrtak nešto nakon 19 sati uspjela smiriti izgrede između navijača nogometnih momčadi "Željezničara" i "Hajduka" iz Splita koje su trebale odigrati revijalni susret, a on je zbog svega na kraju otkazan.

U sukobima navijačkih skupina, prema informacijama koje su potvrđene iz bolničkih izvora u Sarajevu, ozlijeđeno je deset osoba uključujući i jednog policajca kojemu je slomljena ruka.

Voditelj smjene sarajevske hitne pomoći Sakib Tukar opovrgnuo je navode nekih internetskih portala po kojima je bilo i mrtvih. "To nije točno", kazao je Tukar dodajući kako su ozljede onih koji su liječničku pomoć potražili u hitnoj pomoći uglavnom lakše naravi.

Među onima koji su ozlijeđeni su i dvojica navijača "Hajduka" iz Metkovića.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije Irfan Nefić izjavio je kako su sukobi izbili kada je skupina navijača splitske momčadi greškom ušla na dio tribina stadiona Grbavica na kojemu su već bili navijači sarajevskih nogometaša. Tada je počelo uništavanje navijačkih transparenata i rekvizita, što je dovelo do daljih sukoba.

Kako bi spriječila daljnje sukobe policija je na prilazima Sarajevu zaustavila pet autobusa u kojima su bili navijači "Hajduka".

Utakmica, koja je trebala biti odigrana na Grbavici, bila je planirana kao sastavni dio proslave 90-te obljetnice osnutka najstarijeg sarajevskog nogometnog kluba, a ujedno i oproštajni meč da se od "Željinog" plavog dresa oproste nekadašnji prvotimci Bulend Biščević, Almir Gredić i Edis Mulalić.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙