FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena manifestacija "Dani meda u Zagrebu"

Autor: tper
ZAGREB, 5. listopada 2011. (Hina) - Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića danas je otvorena tradicionalna, 10. po redu manifestacija "Dani meda u Zagrebu" na kojoj svoje proizvode predstavlja više od 50 pčelara.

S ciljem razvoja i unapređenja pčelarstva kao gospodarske grane i objedinjavanja rada pčelarskih udruga, na Danima meda svoje proizvode prezentiraju zagrebački pčelari, gosti pčelari iz susjednih županija te tvrtke koje se bave preradom meda i ostalih proizvoda na bazi meda.

Dani meda u Zagrebu, koji traju do 8. listopada, održavaju se u organizaciji Hrvatskog pčelarskog saveza, pčelarskih udruga Grada Zagreba i gradskog Ureda za poljoprivredu i šumarstvo.

Dane meda u Zagrebu otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo kako ova manifestacija pokazuje što vrijede ruke mogu napraviti.

Podsjetio je i kako je ove godine Grad dao subvenciju od pola milijuna kuna za proširenje matica, odnosno, ulaganje u košnice.

Predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Martin Kranjec kazao je kako je ove godine kvaliteta meda izuzetno dobra, no nešto su manji prinosi te napomenuo kako je danas 130 godina izlaženja časopisa "Hrvatska pčela".

Prema ranije objavljenim podacima u Hrvatskoj ima ukupno 7.470 pčelara, 8.754 pčelinjaka i 366.814 košnica. Godišnje se u Hrvatskoj proizvede između 5 i 6 tisuća tona meda.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙