FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Buje: policija spriječila krijumčarenje turskih državljana

Autor: dspo
BUJE, 3. listopada 2011.(Hina) - Djelatnici bujske policije su kriminalističkim istraživanjem utvrdili osnovanu sumnju da je 41-godišnjak iz Petrovije počinio kazneno djelo protuzakonita prebacivanja osoba preko državne granice jer je u osobnom automobilu zatečen s dva ilegalca iz Turske.

Kako je danas izvijestila istarska policija, u subotu oko 10 sati granična je policija na cesti Brdo - Kućibreg, kod Kućibrega, zaustavila i pregledala vozilo "renault twinga" pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnjak, s kojim su bila i dvojica turskih državljana, 20-godišnjak i 31-godišnjak.

Istraživanjem je utvrđeno kako su se turski državljani u Istanbulu dogovorili da za pet tisuća eura budu prokrijumčareni u Njemačku. Pošto su u petak zakonito ušli u Hrvatsku, autobusom su doputovali do Poreča, gdje ih je preuzeo 41-godišnjak, koji ih je za 200 eura trebao ilegalno prevesti u Sloveniju, no u njihovu naumu spriječili su ih policijski službenici.

Četrdesetjednogodišnjak će biti kazneno prijavljen, a turski su državljani smješteni u Prihvatni centar za strance u Ježevu. Policijskim rješenjem protjerani su na godinu dana iz Republike Hrvatske.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙