FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 1. listopada

Autor: vkrb
ZAGREB, 1. listopada. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 1. listopada:

*VUKOVAR-Predsjednica Hrvatske demokratske zajednice Jadranka Kosor nazočit će mini saboru HDZ-a za V. izbornu jedinicu (12 sati, Sportska dvorana "Borovo", Trg Dražena Petrovića b.b.)

*VUKOVAR-Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, kao krsna kuma Ivane Purde, kćeri Slobodanke i Tihomira Purde, nazočit će njezinom krštenju (11,00 sati, Crkva sv. Filipa i Jakova, Samostanska 5)

ZAGREB - Središnja akcija u povodu Dana ružičaste vrpce u okviru koje će tradicionalna povorka (u 11 sati) krenuti ispred Hrvatskog narodnog kazališta, a nakon šetnje Masarykovom, Teslinom i Gajevom ulicom zaustavit će se kraj štanda akcije na križanju Gajeve i Bogovićeve. Dan ružičaste vrpce ove se godine obilježava u više od 30 hrvatskih gradova. Zagrebačku će akciju podržati mnoge žene iz hrvatskog političkog i javnog života. Okupljanjem ispred zgrade HNK i šetnjom kroz središte grada zatražit će donošenje Nacionalnog programa za liječenje raka dojke. Taj program podrazumijeva liječenje žena oboljelih od raka dojke u specijaliziranim centrima s multidisciplinarnim pristupom. Deklaracija Europskog parlamenta iz ožujka 2010. obvezuje članice Europske unije da se ti centri osnuju do 2016. godine. Cilj je smanjiti smrtnost oboljelih žena za 20 posto.

VIROVITICA - Središnja svečanost obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba održat će se u Virovitici u organizaciji Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u suradnji s gradom, a nazočit će joj ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić. Bit će dodijeljeno "Priznanje za izvrsnost" najboljem timu izvoditelja programa međugeneracijske solidarnosti. (10,30 sati, Tehnička škola, Zbora narodne garde 29). U Virovitici će se na sajmu Dnevnih boravaka za starije osobe okupiti oko 300 sudionika, predstavnika korisnika i izvoditelja programa međugeneracijske solidarnosti dnevnih boravaka i pomoći u kući za starije. Za provoditelje programa predviđene su edukacije, a korisnici će u svojevrsnim radionicama/štandovima izložiti svoje radove i pokazati čime se bave u dnevnim boravcima.

SPLIT - Predstavnici Kukuriku koalicije predstavit će Splićanima dio svog programa, Plana 21, koji se odnosi na gospodarstvo i regionalni razvoj. O programu će govoriti i odgovarati na pitanja građana predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik HNS-a Radimir Čačić i ekonomski strateg SDP-a Branko Grčić (11 sati, Peristil)

VARIVODE - U organizaciji općine Kistanje i Srpskog narodnog vijeća održat će se komemoracija i parastos za devetero srpskih civila ubijenih krajem rujna 1995. u Varivodama. Nazočnima će se obratiti i predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik Milorad Pupovac (12 sati, kod spomenika).

Zvjezdicom (*) je obilježen događaj za koji je poziv stigao nakon prvog emitiranja najave za subotu, 1. listopada.

dežurni urednici:

ujutro: Marko Curać

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Mate Kovačević

telefon:01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙