FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: "100 posto zagorsko" na Jelačićevu trgu

Autor: nbrc
ZAGREB, 30. rujna 2011. (Hina) - Na Trgu bana Jelačića od 30. rujna do 2. listopada održava se manifestacija "100 posto zagorsko" na kojoj se predstavlja bogata ponuda hrane, vina i prirodnih pića, kulture, tradicije i zabave Hrvatskog zagorja.

Na manifestaciji koju organizira Krapinsko-zagorska županija nastupa više od 60 poljoprivrednih proizvođača, toplica, agroturizama, hotela, restorana, obrtnika, tvrtki, kulturnih ustanova i udruga. Na 50 izložbenih i prodajnih štandova izvorne proizvode Zagorja uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način prezentiraju voćari, povrćari, cvjećari, medari, sirari, vinari itd.

Zagrepčani i ostali posjetitelji imat će priliku vidjeti viteške borbe i mačevanje koje će izvoditi Vitezovi zlatnog kaleža, uz Muzeje Hrvatskog zagorja organizatori velikog Viteškog turnira u Gornjoj Stubici. Uz njih će Trgom u svečanim vojničkim odorama marširati Keglevićeva straža, udruge kuburaša i dvorskih plesova, tamburaši i folkloraši, a život u doba neandertalaca predstavit će "obitelj krapinskog pračovjeka".

Manifestacija će biti službeno otvorena u subotu, 1. listopada, u 10 sati, govorima krapinsko-zagorskog župana Siniše Hajdaš Dončića i zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića.

Uoči svečanosti otvorenja u 9,30 sati će od Kaptola centra, kroz Tkalčićevu ulicu u smjeru Jelačićeva trga, krenuti povorka povijesnih postrojbi Krapinsko-zagorske županije predvođenih županijskom počasnom povijesnom postrojbom, Keglevićevom stražom. U povorci će sudjelovati i dvorske dame Grofovije Konjski iz Konjščine, KUD-a Antun Mihanović iz Klanjca, kao i "neandertalci" iz Udruge "Krapinski neandertalci - pleme špiljskog medvjeda".

(Hina) xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙