FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Zrinjski se ogradio od nereda

Autor: zkre
MOSTAR, 29. rujna 2011. (Hina) - Hrvatski športski klub Zrinjski iz Mostara ogradio se i osudio ponašanje dijela navijača ovoga kluba koji su prekinuli gradski derbi s Veležom te su suspendirali svoga igrača koji je napao igrača Veleža dok je pred huliganima bježao prema svlačionici.

U priopćenju za javnost se ističe kako su navijači koji su prekinuli susret osmine Kupa BiH "ugrozili sigurnost sudionika gradskog derbija i okaljali ugled kluba".

Odbacili su odgovornost za za izgrede ističući de je zbog ove utakmice bilo angažirano više od 600 policajaca twe više desetaka pripadnika osiguranja.

"Unatoč činjenici da je klub poduzeo sve potrebne radnje u organizaciji navedene utakmice došlo je do prekida na što Zrinjski kao klub nije mogao utjecati", navodi se u priopćenju. Dodaje se i da je klub suspendirao igrača Milu Pehara koji je mladi bosanskohercegovački reprezentativac. Prema snimcima koji su objavljeni na Youtubeu, Pehar je nakon ulaska huligana na travnjak pokušao saplesti protivničkog igrača Veleža Tarika Crnkića koji je bježao prema svlačionici.

Peharu je poziv za nastup u mladoj reprezentaciji BiH otkazao izbornik Vlado Jagodić. Sam Pehar je u izjavi za lokalne medije u Mostaru priznao odgovornost i izrazio žaljenje zbog nepromišljenog postupka.

Gradski derbi između Zrinjskog i Veleža u osmini završnice prekinuli su navijača domaćina u 92. minuti nakon što je Velež poveo s 1:0 zgoditkom Demića. Ubrzo nakon susreta uslijedio je obračun navijača Zrinjskog s policijom ispred stadiona. Uhićene su tri osobe, a četiri policajca su zadobila ozljede.

Stegovno povjerenstvo Nogometnog saveza BiH registriralo je u četvrtak ovaj susret 0:3 za Velež. Zrinjski je kažnjen s 10.000 maraka,te kaznom od tri domaća susreta bez gledateljstva. Sljedeći susret Zrinjskog i Veleža je ovoga vikenda kada se igra redovito prvenstveno kolo, a 19. listopada je predviđen uzvratni susret kupa BiH.

(Hina) xzkre yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙