FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor: ne posustajemo dok lopovi iz SDP-a ne dođu pred lice pravde

Autor: trub
ZAGREB, 28. rujna 2011. (Hina) - Predsjednica vlade i HDZ-a Jadranka Kosor danas je u Saboru poručila SDP-u da njezina stranka neće posustati sve dok svi lopovi, pa, kako je rekla, i oni iz SDP-a i drugih stranaka Kukuriku koalicije ne dođu pred lice pravde.

Ingrid Antičević Marinović (SDP) je u aktualnom prijepodnevu premijerku upitala misli li da bi s dužnosti trebalo smijeniti sve one koji su radili kao Mladen Barišić, bivši ravnatelj Carine i HDZ-ov blagajnik, bez obzira što je član HDZ-a.

Obmanom je ocijenila njezinu izjavu da u SDP-u najavljuju da će, dođu li na vlast, svi oni s iskaznicom HDZ-a ostati bez posla, ističući kako sigurno nije bila obmanjivana kada je od sindikata u Carini, ali i drugih slušala o nezakonitostima Barišića u Carini.

"Nećemo posustati dok svi lopovi ne dođu pred lice pravde i nećete uspjeti u svojoj nakani da lopovi iz SDP-a ili HNS-a ili neke druge stranke vaše koalicije ne stanu pred lice pravde", odgovorila joj je Kosor.

Naglasila je da je SDP-ovac Slavko Linić nedavno najavio da će 80 posto ljudi u javnoj upravi, i to ne samo članovi HDZ-a već i svi oni koji "nisu za vas i vaše metode", biti ne samo optušteni, nego i izbačeni sa svojih pozicija, te da je to potvrdio i čelnik SDP-a Zoran Milanović.

Podsjetila je i na najavu SDP-ovca Ranka Ostojića u medijima da SDP na vlast dolazi s "britvom u ruci". "To još nismo imali u povijesti demokracije, da neki član neke stranke, pa bila to i partija, najavljuje dolazak na vlast i obračun s neistomišljenicima s britvom u ruci. To je vrijeme prošlo, mi se britvi, ni sjekira i linčeva ni zatvaranja, ali ni prijekih sudova, ne bojimo jer je Hrvatska demokratska europska država", poručila je premijerka.

SDP-u je poručila i da neće proći njihove najave da će dobro paziti što radi DORH i sudovi i da će na temelju toga procjenjivati tko će ostati na svojim pozicijama.

"To vam proći neće jer je vrijeme komunizma davno prošlo", poručila je SDP-ovcima.

Nezadovoljna odgovorom, SDP-ova zastupnica kazala je kako je isticanje da su svi isti "zadnja obrana korumpiranih", naglasivši da za loše stanje u Hrvatskoj nije kriva samo nesposobnost, već i "lažljivost" ove vlasti.

(Hina) xtr/xkt yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙