FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 28. rujna

Autor: agrb
ZAGREB, 28. rujna 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 28. rujna:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) i uručiti odlikovanja policijskim službenicima i zaposlenicima MUP-a u prigodi Dana policije (14 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Hrvatski sabor počinje zadnju sjednicu u aktualnom, šestom sazivu, koja bi trebala trajati do 21. listopada, uz mogućnost produljenja za još tjedan dana, kada će Sabor biti raspušten uoči kampanje za parlamentarne izbore. Predloženi dnevni red 24. sjednice ima 92 točke, a kao prva je najavljena rasprava o odluci Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) da se nezavisnom zastupniku i bivšem premijeru Ivi Sanaderu skine zastupnički imunitet kako bi se protiv njega pokrenuo kazneni postupak u slučaju Hypo banke. Pri vrhu dnevnog reda su predložene rasprave o setu mirovinskih zakona, predložene izmjene Ovršnog zakona, Zakona o sudskim pristojbama te prijedlog novog zakona o javnoovršiteljskim pristojbama. Sjednica sutra počinje aktualnim prijepodnevom tijekom kojega će 40-tak zastupnika postavljati pitanja članovima vlade (9,30 sati, velika vijećnica Hrvatskoga sabora, Trg sv. Marka 6).

OSIJEK - Socijaldemokratska partija Hrvatske predstavit će program "Zdravlje za sve" Plana 21 Kukuriku koalicije. O programu će govoriti vodeći ljudi Koalicije, među kojima i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, koji će nakon predstavljanja odgovarati na pitanja građana (17 sati, dvorana Zrinjevac, Adama Reisnera, 46/a).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu objavit će se nepravomoćna presuda u ponovljenom suđenju bivšem potpredsjedniku Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivanu Gotovcu i poduzetniku Svjetlanu Staniću u slučaju "mali maestro". Suđenje pred novim sudskim vijećem ponovljeno je zbog odluke Vrhovnoga suda kojom je ukinuta prijašnja oslobađajuća presuda, a novu presudu objavit će sutkinja Gordana Mihela Grahovac. Gotovac je optužen da je od Stanića kao mito primio peku i plaćeno putovanje u Monte Carlo, a zauzvrat mu davao informacije i upute kako bi mimo tržišnih uvjeta povoljno stekao dionice Dalmacijavina i splitskoga hotela "Bellevue" u vlasništvu HFP-a. Kao i na prvom suđenju, obojica tvrde da nisu krivi za primanje mita i zloporabu položaja, to jest davanje mita i poticanje na zloporabe (13 sati, Županijski sud, Zrinski trg 5).

ZAGREB - Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) predstavit će internetski portal NENO, odnosno Nacionalnu evidenciju nestalih osoba, na kojem će biti svi profili nestalih osoba. Na portalu će se građanima objasniti procedura i složenost metodologije traganja za nestalim osobama, te pozvati obitelji nestalih osoba, prijatelje i širu zajednicu da se, u suradnji s policijom, aktivno uključe u traganje za nestalom osobom (16 sati, Ravnateljstvo policije, Ilica 335).

ZAGREB - Hrvatski liječnički zbor - Hrvatsko senološko društvo i Udruga Europa Donna Hrvatska održat će konferenciju za novinare na kojoj će se govoriti o učestalosti raka dojke u Hrvatskoj i svijetu, s posebnim osvrtom na mlađe žene, o značaju ranog otkrivanja te bolesti, novim trendovima u liječenju te besplatnim pregledima žena do 30 godina starosti u dvadeset hrvatskih gradova (10 sati, mala dvorana A, Hrvatski liječnički zbor, Šubićeva 9).

ZAGREB - Hrvatski audiovizualni centar, Akademija dramske umjetnosti, Hrvatski filmski savez i Hrvatska kinoteka organiziraju komemoraciju za Ivu Škrabala, hrvatskog političara, filmskog redatelja, scenarista, dramaturga i povjesničara filma, koji je umro 18. rujna u Zagrebu, u 78. godini (17 sati, kino Tuškanac, Tuškanac 1).

Dežurni urednici:

ujutro: Neven Leskovar

poslijepodne: Marko Curać

navečer: Jasna Nahtigal

telefon:01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙