FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zastupnici nisu poduprli izvješće o stanju imovine grada Zagreba za 2010.

Autor: dmak
ZAGREB, 27. rujna 2011. (Hina) - Zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini dans su jednoglasno uskratili potporu izvješću o stanju imovine grada Zagreba za 2010., ocijenivši ga nepotpunim, nepreciznim, nejasnim i nedorađenim, a jednoglasno su prihvatili zaključak kojim se obvezuje gradonačelnik Milan Bandić da u roku od 60 dana skupštini dostavi novo izvješće s odgovorima na upite gradskih vijećnika.

U raspravi je Morana Paliković-Gruden (HNS) ocijenila kako je samo nabrajanje objekata u gradskom vlasništvu u izvješću, bez navođenja kvadrature, ignorantsko te da ga treba doraditi. Također je rekla kako je nedopustivo da se država bez ugovora već 20 godina koristi gradskom imovinom. Posebice je istaknula kako se za uređenje javnih gradskih površina troši oko 42 milijuna kuna, a za njihovo korištenje uprihodi samo 21 milijun kuna, što je, smatra, nedopustivo.

Dan Špicer (SDP) također je upozorio na loše gospodarenje gradskom imovinom, navevši da je u protupravnoj uporabi 1950 gradskih stanova danih na uporabu, kako je rekao, glumcima, pjevačima, športašima, generalima, a oni za to ne plaćaju nikakvu naknadu.

Tomislav Babić (HDZ) upitao je pak što grad čini u vezi s protupravno i besplatno useljenim gradskim stanovima.

Odgođeno je odlučivanje o prijedlogu zaključka o kupnji nekretnine za gradnju produžene Branimirove ulice u Sesvetama od Zagrebačke do Brestovečke ceste s pripadnom komunalnom infrastrukturom dok gradonačelnik Bandić ne predloži cjelovite izmjene i dopune gradskog proračuna za 2011. (rebalans).

(Hina) xdm ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙