FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otkriveni pljačkaši slavonskobrodskih kockarnica

Autor: mvrk
SLAVONSKI BROD, 26. rujna 2011. (Hina) - Djelatnici kriminalističke policije brodsko-posavske Policijske uprave (PU) razriješili su dva slučaja razbojstva u kockarnicama od 14. i 22. rujna u Slavonskom Brodu, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Slavonskom Brodu.

"Prvo razbojstvo počinio je 23-godišnji hrvatski državljanin s prebivalištem u Brodsko-posavskoj županiji. Prijeteći djelatnicima vatrenim oružjem, ušao je u kockarnicu 'Admiral' te ukrao oko 50.000 kuna. Nakon toga je, uz pomoć 47-godišnjaka s područja iste županije, počinio razbojništvo u kockarnici 'Merkur' na gradskoj tržnici. Pritom je razoružao zaštitara te ukrao oko 100.000 kuna. Kriminalističkim istraživanjem nađeno je 100.000 kuna i oružje kojim su počinjena razbojništva", rekao je Dražen Puljko, pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju.

Po policijskim podatcima dio novca koji nije pronađen potrošen je na kockanje.

Pošto su oba muškarca ispitana 23-godišnjak je zadržan u pritvoru, a njegov pomoćnik u drugom razbojstvu pušten je na slobodu.

Ove godine u brodsko-posavskoj županiji počinjeno je ukupno 16 razbojstava, a za devet su otkriveni počinitelji.

Zlatko Vujčić, načelnik kriminalističke policije, ističe da je u toj policijskoj upravi razriješenost razbojstava iznad državnog prosjeka. Po njegovim riječima razbojstva su jedan od najteže razriješivih kaznenih djela, a najčešća meta su novčarske ustanove (pošte, banke...).

(Hina) xmvrk ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙