FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena publikacija o Sv. Lopoldu Bogdanu Mandiću

Autor: Mario Marušić
HERCEG NOVI, 25. rujna 2011. (Hina) - U povodu 145. obljetnice rođenja bokeljskog i hrvatskog sveca Leopolda Bogdana Mandića u subotu navečer je u njegovom rodnom gradu promovirana publikacija "Bokeška priča u 155 slika o mladosti Sv. Leopolda iz Herceg Novog – San mladog Bogdana Mandića" autora Lazar Seferovića i Mateja Pašeta.

Publikaciju su predstavili generalni vikar Kotorske bisupije don Anton Belan, književnik Vujica Ognjenović, novinar Minja Bojanić i nakladnik Goran Čolović.

Predstavljajući publikaciju Belan je kazao da je prepoznao hagiografsko turističku publikaciju kao novost u suvremenom izdavaštvu. Autori uz brojne fotografije na lagan i vizualan način čitatelje upoznaju s poviješću prostora i mentaliteta ljudi te prirodnim ljepotama sredine u kojoj je stasao svetački lik Leopolda Bogdana Mandića.

Publikacija obiluje kvalitetnim i rijetkim fotografijama kuće u kojoj je taj svetac rođen i bogomolja u kojima je počinjao svoj put prema svetosti. Također knjiga govori o njegovim roditeljima, braći i sestrama s kojima je Bogdan Mandić rastao.

"Bokeška priča u 155 slika o mladosti Sv. Leopolda iz Herceg Novog – San mladog Bogdana Mandića" bit će objavljena u Hrvatskoj te prevedena na talijanski i engleski jezik.

Leopold Bogdan Mandić proglašen je svetim 16. listopada 1983. Ivan Pavao II ga je opisao kao svećenika koji je imao tako snažan ekumenski duh da se kao žrtva prikazao Bogu, za uspostavu jedinstva među ljudima i vjernicima različitih konfesija.

(Hina) xmmar yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙