FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 24. do ponedjeljka 26. rujna

Autor: bcav
ZAGREB, 23. rujna 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote, 24. do ponedjeljka 26. rujna.

SUBOTA, 24. RUJNA

-------------------

VARŠAVA - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, koji boravi u posjetu Poljskoj, uručiti će u hrvatskom veleposlanstvu posthumno odlikovanje kćeri poginulog poljskog predsjednika Lecha Kaczyinskog. Josipović će potom sudjelovati na konferenciji "Glazba i politika" koju organizira Institut muzikologije na Varšavskom sveučilištu i kao počasni gost održati govor "Upoznajte glazbenika i političara".

DEN HAAG - Hrvatski svjetski kongres organizira u Den Haagu prosvjedni skup pod nazivom "Pravda je izgubila ravnotežu" protiv osuđujućih presuda dvojici hrvatskih generala. Na prosvjed su krenuli hrvatski branitelji u tri autobusa iz Zadra, po dva iz Splita i Zagreba. Hrvatski svjetski kongres taj skup organizira izražavajući nezadovoljstvo prvostupanjskom presudom Haaškog suda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču i ocjenom oslobodilačke akcije Oluja "združenim zločinačkim pothvatom".

MOSKVA - Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič posjetit će Rusiju i razgovarati s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevim.

WASHINGTON - Direktorica MMF-a Christine Lagarde i predsjednik Svjetske banke Robert Zoellick izvijestit će na konferenciji za novinare o zaključcima polugodišnjeg sastanka MMF-a i Svjetske banke.

NEDJELJA, 25. RUJNA

---------------------

VARŠAVA - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović će u nedjelju, zadnjeg dana trodnevnog posjeta Poljskoj, posjetiti Krakow gdje će se sastati s dugogodišnjim tajnikom pape Ivana Pavla II., a sada krakovskim nadbiskupom, kardinalom Stanislawom Dziviszem, te položiti vijenac na grob pokojnog predsjednika Lecha Kaczyinskog.

FRANCUSKA - Izbori za francuski Senat, gornji dom parlamenta u koji se bira 170 zastupnika.

PONEDJELJAK, 26. RUJNA

-----------------------

ZAGREB - U službeni posjet Hrvatskoj stiže slovačka premijerka Iveta Radičova. Predsjednica slovačke vlade razgovarat će s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor, a primit će je i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

MADRID - Španjolska vlada raspustit će parlament.

PEKING - Sjevernokorejski premijer Choe Yong Rim u posjetu Kini (do 29. rujna).

(Hina) xbcav ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙