FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 22. rujna

Autor: kgab
ZAGREB, 21. rujna 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak 22. rujna.

NEW YORK - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović nastavlja boravak u New Yorku gdje sudjeluje na raspravi 66. zasjedanja Opće skupštine UN-a.

PRAG - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić boravi u dvodnevnom službenom posjetu Češkoj. Prvog dana posjeta Bebić bi se trebao sastati s predsjednicom zastupničkog doma češkog parlamenta Miroslavom Nemcovom, predsjednikom Skupine prijateljstva Hrvatska-Češka u zastupničkom domu parlamenta Davidom Šeichom, te otkriti spomen-ploču hrvatskom znanstveniku Andriji Mohorovičiću u Češkoj nacionalnoj knjižnici Klementinum gdje se nekad nalazilo Karlovo sveučilište na kojem je Mohorovičić studirao od 1875. do 1878.

BERLIN - Papa Benedikt XVI. posjetit će rodnu Njemačku. Za četverodnevnog posjeta od 22. do 25. rujna Berlinu, Erfurtu u bivšoj DDR, katoličkoj enklavi Etzelsbach te Freiburgu u pokrajini Baden-Wuerttemberg (jugozapadna Njemačka), Papa će održati 18 govora, najavio je njegov glasnogovornik, otac Federico Lombardi. Nije isključio mogućnost Benediktova susreta sa žrtvama svećenika pedofila.

Papa će u četvrtak će u Berlinu održati misu za 70.000 ljudi na Olimpijskom stadionu te se istoga dana sastati s kancelarkom Angelom Merkel, kćeri luteranskog pastora koja je također iz bivše komunističke Njemačke. Također će se obratiti parlamentu gdje zastupnici ljevice planiraju bojkotirati njegov govor.

Dežurni:

Noć: Denis Lugarić

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Darko Vlahović

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙