FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

New York: Predsjednik Josipović na skupu o Libiji

Autor: ggoj
NEW YORK, 20. rujna 2011. (Hina) - Predsjednik Ivo Josipović sudjelovat će u utorak ujutro po američkom vremenu na konferenciji koja se uoči početka zasjedanja 66. Opće skupštine UN-a organizira o Libiji. Na skupu će biti i američki predsjednik Barack Obama, koji je u ponedjeljak navečer, uz nezabilježene mjere osiguranja, doputovao u New York. Na skupu će biti mnogi svjetski državnici koji će razgovarati o modalitetima pomoći Libiji. “Bilo je nekih manjih primjedbi i dilema zašto Hrvatska već nije pozvana, ali sad smo to ispravili i zajedno sa saveznicima ćemo sudjelovati u tom razgovoru”. Josipović je kazao da je hrvatski doprinos u skladu sa onium što možemo i vojni i ekonomski.

Josipović će u utorak sudjelovati i u radu skupa Partnerstvo o otvorenoj vlasti, na kojem će također biti američki predsjednik Obama.

U New York nije doputovao ministar Gordan Jandroković, kojeg je zamijenio državni tajnik Mario Nobilo.

Ivo Josipović će do četvrtka navečer u New Yorku imati i brojne bilateralne susrete, a ove godine nije predviđen posebni bilateralni susret predsjednika i glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona, već će to biti u sklopu ručka u srijedu.

Na novinarsko pitanje kako će se Hrvatska opredijeliti oko priznanja Palestine, Josipović je u New Yorku kazao “da je naša želja da se nađe dogovor i da Palestinci i Izraelci kroz pregovore nađu modalitet postojanja dvije države”. Hrvatski predsjednik je napomenuo da postoje različita stajališta kako to riješiti. “Naše će eventualno izjašnjavanje, a ne znamo još uvijek kakav je prijedlog pa je preuranjeno o tome govoriti, biti da je nužan dogovor”.

Josipović je kazao da je “sada i po prirodi stvari” da stanovišta usklađujemo prije svega sa Europskom unijom. “Ali, naravno, gledat ćemo i na druge naše partnere i prijatelje, Sjedinjene Države, ali je u prvom redu Europska unija”, kazao je Josipović.

(Hina) xps yggoj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙