FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: ddad
ZAGREB, 18. rujna 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Pobijedit ćemo na izborima jer želimo čuvati Hrvatsku, poručila je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pred gotovo 10 tisuća stranačkih izaslanika, koliko ih se okupilo na Općem saboru HDZ-a u zagrebačkoj Areni održanom pod geslom "Čuvajmo Hrvatsku" i koje je pozvala da daju sve od sebe kako bi HDZ pobijedio na izborima 4. prosinca. Kosor je HDZ-ovce pozvala na zajedništvo i jedinstvo, ističući da nitko ne može skršiti ni uništiti stranku koja je, tada na čelu s Franjom Tuđmanom, stvarala i obranila Hrvatsku, a potom je uvela u NATO te pred vrata EU. "Zbog toga moramo udružiti snage, svaki od nas dati sve od sebe da pobijedimo na izborima, ne zbog nas, ne zbog mene, nego zbog Hrvatske", poručila je popraćena gromoglasnim skandiranjem "Jadranka, Jadranka". Naglasila je da neprijatelji HDZ-a, oni koji stranku žele uništiti, ne razumiju da HDZ nije samo njegovo vodstvo, samo ona ni bilo koji pojedinac, nego da je HDZ pokretačka snaga hrvatskog naroda. "Rado bi neki uništili HDZ. Zašto? Zato što neki mrze HDZ od trenutka kada im je HDZ na čelu s Franjom Tuđmanom srušio komunizam i Jugoslaviju, uništili bi HDZ jer ne mogu podnijeti što nismo dali da se zaborave naši heroji", istaknula je Kosor. "Mnogi bi uništili HDZ jer im smeta što se više ne ide u Beograd po instrukcije, što se Beograd ne pita za dozvolu, što u Beograd ne idu novci koje ovdje mi zaradimo", dodala je.

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je jučer novinarima, nakon što je s koalicijskim partnerima na zagrebačkoj tržnici Dolac razgovarao s građanima i predstavljao im program "Plan 21", da ih ne zanima govor premijerke i predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor na stranačkom saboru osim kao javni fenomen, a poručio joj je da pristupni ugovor s EU potpiše bilo kada, ali da gleda što potpisuje. "Mi smo Kukuriku koalicija za promjene i stvarno nas ne zanima premijerkin govor, zanima nas jedino kao javni fenomen, ali ne zanima nas što će pričati, to je stvar HDZ-a, neka se oni zbroje, neka se zapitaju koji je njihov put i što im je raditi, mi im nećemo smetati", kazao je Milanović, dodavši da im žele puno sreće.

SISAK- Ministar turizma Damir Bajs sinoć je u Sisku otvorio "Sisački povijesni prsten", najnoviji projekt Turističke zajednice grada Siska realiziran uz financijsku potporu Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma za što je do sada izdvojeno 120.000 kuna.

"Sisački povijesni prsten" priča je o povijesti grada Siska u sedam slika. Predstavljeno je sedam najvažnijih razdoblja dugostoljetne povijesti grada Siska. U svakom od sedam pravokutnih djelova na dno je položena karta iż odgovarajućeg povijesnog razdoblja, po rubovima - sa svake strane teče natpis - naziv grada u to vrijeme, oznaka koje je to povijesno razdoblje, postavljena je i lutka obučena u nošnju iż tog vremena, kao i odgovarajući uporabni predmet i oružje. Svi su predmeti izrađeni prema orginalima pronađenima u Sisku.

SLAVONSKI BROD – Makedonski državljanin star 48 godina poginuo je u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer na autocesti tri kilometra istočno od Slavonskog Broda. "Poginuli se nalazio u vozilu švicarskih registarskih oznaka i kretao se u smjeru Zagreba. Prema prvim podacima ne radi se o klasničnoj prometnoj nesreći, postoje opravdane sumnje da je pukla guma na vozilu u kojem se nalazio poginuli. Nakon toga je vozilo probilo zaštitnu ogradu i prešlo na južni kolnički trak gdje se sudarilo s vozilom zagrebačkih registarskih oznaka. Prema trenutno dostupnim podacima u nesreći je ozlijeđeno još šest osoba. O točnim uzrocima nesreće zanti će se više sutra nakon što se obavi stručno vještačenje", kaže Antun Jakobović glasnogovornik PU Brodsko-posavske. Ozlijeđeni su zbrinuti u slavonskobrodskoj bolnici.

SPLIT - Splitska policija traga za muškarcem koji je u petak nazvao redakciju Slobodne Dalmacije i kazao kako "u ime 'Srpskog revolucionarnog pokreta' preuzima odgovornost za izazivanje požara u vojarni u Pađenima kod Knina". "Upoznati smo s time da je neidentificirana osoba nazvala i kazala da je izazvala požar. Radimo na tome i provjeravamo sve detalje. I dalje ćemo istraživati sve dok ne otkrijemo tko je ta osoba i koliko je točno to što je rekao kako bismo utvrdili okolnosti svega vezanog za taj slučaj", kazala je glasnogovornica splitsko-dalmatinske policije Marina Kraljević Gudelj. Slobodna Dalmacija objavila je jučer kako ju je "u petak s prikrivenog broja nazvao nepoznati muškarac i u ime Srpskog revolucionarnog pokreta preuzeo odgovornost za požar u vojarni kod Knina. Dodao je da će napasti policijsku postaju, opsovao mater ustašku i prekinuo vezu", piše Slobodna.

(Hina) xdd ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙