FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: ddad
ZAGREB, 17. rujna 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor najavila je danas na 14. Općem saboru HDZ-a da će ta stranka gospodarski program objaviti vrlo skoro i predstaviti mjere za treće desetljeće hrvatske države. Gospodarski program HDZ će, kako je u svom govoru pred gotovo 10 tisuća stranačkih izaslanika najavila Kosor, objaviti kada to njemu najviše bude odgovaralo, vrlo skoro, a njime će predstaviti svoje mjere za treće desetljeće hrvatske države te ga temeljiti na gospodarstvu i poticanju zapošljavanja, posebno mladih (mladi bi plaćali pola doprinosa za prvi stup mirovinskog osiguranja). HDZ-ove mjere uključile bi i ulagačke olakšice pri plaćanju poreza na dobit te daljnje smanjenje neporeznih davanja, a namjera je, najavila je Kosor, do kraja 2012. prepoloviti državni deficit te nastaviti s odgovornom politikom fiskalne discipline. HDZ-ova vlada, dodala je, nikada nije i neće zaboraviti ni na socijalno najugroženije te na standard građana, a u tom će se smislu protiviti uvođenju poreza na imovinu. Ponovila je da njezina vlada provodi program gospodarskog oporavka, rezultati kojega su, naglasila je, rast BDP-a, izvoza, industrijske proizvodnje i potrošnje. „Onima koji kažu da se program ne provodi poručimo – nije istina, lažu,“, poručila je. HDZ-ov 14. Opći sabor trajao je oko tri sata, nakon kojega se gotovo 10.000 stranačkih izaslanika razišlo, uglavnom autobusima.

ZAGREB - Zamjenik predsjednice HDZ- Darko Milinović rekao je danas da je na Općem izvještajnom saboru HDZ-a pokazano jedinstvo stranke koje će mnoge zasmetati.

"Još smo jednom pokazali svu našu snagu u našem zajedništvu i s tom snagom i zajedništvom krećemo u pobjedu na idućim parlamentarnim izborima", kazao je Milinović u izjavi novinarima.

Glavni tajnik stranke Branko Bačić izjavio je kako je stranački Sabor koštao 1,146 milijuna kuna. Negirao je da je u organizaciji skupa na bilo koji način sudjelovao nekadašnji glasnogovornik vlade, a sadašnji poduzetnik Ratko Maček istaknuvši da je stranački sabor organizirao HDZ u suradnji s agencijom Digitel komunikacije. Ministar unutarnjih poslova i novopridošli član stranke Tomislav Karamarko novinarima je izjavio kako je Opći sabor kvalitetna manifestacija jedinstva stranke kada je izložena jednoj bjesomučnoj harangi na osnovu djela pojedinaca. "Djela pojedinaca ne mogu dovesti do toga da se sotonizira i kriminalizira čitava stranka koja ima niz povijesnih zasluga za Hrvatsku, a imat će ih i dalje", istaknuo je Karamarko. Umirovljeni general i bivši saborski zastupnik koji je iz HDZ-a izbačen 2003. Ljubo Ćesić Rojs novinarima je nakon stranačkog sabora izjavio kako je član te stranke od 1989. a iako ga je bivši predsjednik stranke i premijer Ivo Sanader izbacio iz stranke on iz njega nikada neće izbaciti ljubav prema HDZ-u, obitelji i domovini Hrvatskoj. Ispričao se predsjednici HDZ-a što ju je prozivao i smatra kako ona nije znala "za pola stvari koje je Sanader radio. Kako je radio tako je i završio".

ZAGREB - Dvadeseta obljetnica osnutka 101. brigade Hrvatske vojske obilježena je danas svečanom akademijom u Podsusedu, na zapadnozagrebačkom području gdje je i osnovana u lipnju 1991. kao jedna od prvih zagrebačkih brigada. Tijekom akademije, na kojoj je istaknut nemjerljiv doprinos te brigade u obrani istočnoslavonskog bojišta, njezini pripadnici, ratni zapovjednici, suborci i gosti prisjetili su se 18. rujna 1991., kada 101. brigada započinje svoj ratni put odlaskom na novljansko, lasinjsko i pokupsko bojište. Tijekom 1991., 1992. i 1995. poginulo je 46 njezinih pripadnika a dvojica se smatraju nestalima. Izaslanik predsjednice vlade ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, prisjećajući se slavnog ratnog puta pripadnika 101. brigade, rekao je da su "imali mogućnost ostati na zagrebačkom asfaltu, ali su izabrali slavonsko blato, kišu i snijeg i 300 kilometara od svog doma branili Zagreb, znajući da se on brani svuda gdje je okupirana Hrvatska". "Ne smijemo zaboraviti Domovinski rat, niti 46 poginulih iz ove brigade i to zbog hrvatske djece i hrvatske budućnosti", poručio je ministar.

KRIŽEVCI - Križevčani su danas proslavili 20. obljetnicu oslobođenja nekadašnje vojarne JNA „Kalnik“ i osnivanje križevačkih ratnih postrojba. Na središnjem gradskom trgu na te je dane podsjetio tadašnji predsjednik općine Križevci Stjepan Palijan. Nazočnim građanima obratili su se i gradonačelnik Branko Hrg koji je govorio o prenamjeni bivše vojarne u civilne svrhe; za izgradnju doma za stare i nemoćne i dječjeg vrtića, te izaslanik predsjednika RH, brigadni general Frane Tomičić. Križevčani su među prvima u Hrvatskoj osvojili vojne objekte, vojarnu i veliko skladište streljiva u Širokom Brezju, a tamošnji branitelji dali su značajan doprinos u ratu na zapadnoslavonskom bojištu te oslobodilačkim akcijama Bljesak i Oluja. U Domovinskom ratu sudjelovalo je više od dvije tisuće Križevčana, a poginulo je 37 branitelja iz križevačkog kraja.

(Hina) xdd ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙