FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 17. rujna

Autor: mkov
ZAGREB, 17. rujna 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) - Hrvatska - za subotu, 17. rujna.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će pripadnike 101. brigade Hrvatske vojske iz Susedgrada (11,30 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241). Tom prigodom predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike.

ZAGREB - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) održat će 14. Opći sabor. Riječ je o Izvještajnom saboru HDZ-a na kojem se očekuje više od deset tisuća izaslanika, a među ostalima, izaslanicima će se obratiti predsjednica te stranke Jadranka Kosor (11 sati Arena Zagreb, Lanište bb).

ZAGREB - Vodeći ljudi i saborski zastupnici Kukuriku koalicije u više hrvatskih gradova predstavit će građanima svoj program pri čemu će odgovarati na njihova pitanja. Na zagrebačkom tržnici Dolac koalicijski program predstavit će predsjednik SDP-a Zoran Milanović te čelnici HNS-a Vesna Pusić i Jozo Radoš, na gradskoj tržnici u Varaždinu to će učiniti čelnik HNS-a Radimir Čačić, a na gradskoj tržnici u Puli čelnik HSU-a Silvano Hrelja (8 sati). Čelnici koalicije program će predstaviti u Osijeku, Splitu i Rijeci.

OSIJEK - Predsjedništvo Hrvatske stranke prava (HSP) održat će konferenciju za novinare nakon svoje predizborne 'klauzure', koja će se upriličiti isti dan, a na kojoj će dogovoriti izborne poruke te stranke. Novinarima će se obratiti predsjednik HSP-a Daniel Srb i članovi Predsjedništva HSP-a (11,30 sati, hotel "Osijek", dvorana Kesten, sekcija 1).

(*) PODSUSED - Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić nazočit će svečanoj akademiji povodom obilježavanja 20. obljetnice osnivanja 101. brigade HV. (15,00 sati, športska dvorana Sutinska vrela u Podsusedu)

ZAGREB - Na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića održat će se velika završnica ovogodišnjeg ciklusa akcija "Kupujmo hrvatsko" i "Vrijedne ruke" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK). U promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda nositelja znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta" sudjelovat će čak 391 izlagač. Akcija "Kupujmo hrvatsko" provodi se već 14 godina i cilj joj je promovirati kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta", a osvješčivanjem važnosti kupovine takvih proizvoda želi se pridonijeti povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Akciji se lani pridružila i zajednička akcija Ministarstva gospodarstva i Hrvatske obrtničke komore "Vrijedne ruke", a kojom se promovira ljude koji svojim umijećem i znanjem proizvode ekološke proizvode, suvenire, rukotvorine, tradicijske proizvode nastale u malim obrtima, zadrugama i obiteljskim gospodarstvima. Ovogodišnja akcija započela je u 14. svibnja u Čakovcu i održana je u 21 hrvatskom gradu (od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića).

SPLIT - Svečano će se zatvoriti međunarodni festival novog filma i videa, Splitski filmski festival, u okviru čijeg se 16. izdanja od otvorenja, 10. rujna, u službenoj konkurenciji prikazalo četrdeset kratkometražnih i deset dugometražnih filmova iz cijeloga svijeta (21 sat, Kinoteka Zlatna vrata).

Zvjezdicom (*) je označen događaj za koji je poziv stigao nakon emitiranja prve Najave događaja - Hrvatska - za petak, 9. rujna.

Dežurni urednici:

ujutro: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Dubravka Dadić

telefon:01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙