FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraživanje: pušači samo misle da su bolji ljubavnici

Autor: spuc
NEW YORK, 15. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Pušenje bi vas moglo 'onemoćati' u spavaćoj sobi, upozorava američko istraživanje iz kojeg proizlazi da su muškarci, koji su prestali pušiti, prema laboratorijskim mjerenjima seksualno zdraviji od onih koji su se toj navici nakon nekog vremena vratili.

Zaključci istraživanja objavljenog u British Journal of Urology International pokazuju da pušenje može utjecati na seksualno zdravlje muškaraca koji se smatraju sasvim dobrima na tom polju.

"Kod mlađih muškaraca rizici pušenja u toj populaciji čine se jako dalekima. Oni misle: Stvarno se još dugo ne trebam brinuti oko toga", kaže voditelj istraživanja iz Bostonske uprave za zdravstvo Christopher Harte.

Tim predvođen Harteom pratio je 65 muškaraca uključenih u program prestanka pušenja s nikotinskim flasterima. Prije početka programa, na polovici i na kraju programa prikazivali su im porno filmove uz mjerenje razine erekcije uz pomoć uređaja.

Do kraja istraživanja 20 je muškaraca ustrajalo u nepušenju dok se njih 45 vratilo toj navici. Oni koji su prestali puštiti imali su bolje mjerne rezultate erekcije.

"Samo puštanje u promet ove informacije kako bi je muškarci postali svjesni moglo bi utjecati na njihovu odluku da prestanu pušiti", kaže Harte.

Istraživači napominju da oni koji su prestali pušiti nisu u stvarnom životu imali osjećaj da im se obdarenost poboljšala.

Ranija istraživanja pokazala su da dugotrajno pušenje udvostručuje vjerojatnost za impotenciju.

(Hina) xps ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙