FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 15. rujna

Autor: dvla
ZAGREB, 15. rujna 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak 15. rujna.

ZAGREB - Hrvatska premijerka Jadranka Kosor sudjelovat će na okruglom stolu "Položaj hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini - stanje i perspektive", koji se održava u organizaciji UbH "Prsten" (s početkom u 15 sati, hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100 A).

ASTRAHAN, Rusija - Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev i kazahstanski predsjednik Nursultan Nazarbajev sudjelovat će na VII. Forumu međuregionalne suradnje između Rusije i Kazahstana.

SAN FRANCISCO - Američka državna tajnica Hillary Clinton i ministar obrane Leon Panetta sastat će se sa šefom australske diplomacije Kevinom Ruddom i ministrom obrane Stephenom Smithom kako bi razgovarali o izazovima u Azijsko-pacifičkoj regiji, načinima za poboljšanje i produbljivanje suradnje i pitanjima globalne sigurnosti.

DANSKA - Danska održava parlamentarne izbore na kojima se očekuje pobjeda lijevog centra. Četiri milijuna birača treba na 1600 birališta izabrati 179 zastupnika Folketinga (parlament), a zadnje ankete od srijede predviđaju pobjedu ljevici koju čine socijaldemokrati, socijal-liberali, socijalisti i Crveno-zeleni s oko 51,8 posto glasova. U tom bi slučaju kormilo vlade preuzela čelnica socijaldemokrata Helle Thorning-Schmidt i postala prva premijerka u danskoj povijesti. Desnici, koju čine liberali premijera Larsa Loekkea Rasmussena, konzervativci, kršćanski demokrati, Liberalni savez i populistička Stranka danskog naroda (Dansk Folkeparti, DF), ankete daju 48,1 posto.

TRIPOLI - Turski premijer Tayyip Erdogan posjetit će Libiju.

Dežurni:

Noć: Maša Taušan

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙