FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tužitelji brane svoje podneske

Autor: spuc
ZAGREB, 14. rujna 2011. (Hina) - Haaško tužiteljstvo u odgovoru na zahtjev obrane generala Ante Gotovine za odbacivanjem tužiteljskih odgovora na žalbu dvojice hrvatskih generala zbog povreda pravila o duljini podnesaka tvrdi da je zahtjev neutemeljen te traži njegovo odbacivanje, no obrana generala Gotovine ustrajava na svom tumačenju te i dalje traži odbacivanje tužiteljskih podnesaka.

Tužiteljstvo u odgovoru na zahtjev Gotovinine obrane objašnjava kako odobrena duljina podnesaka važi za svaki podnesak pojedinačno te smatra izračun obrane generala Gotovine netočnim dok obrana generala Gotovina u odgovoru na tu tvrdnju poručuje da su pravila Haaškoga suda u tom pogledu potpuno jasna.

Prema Gotovininoj obrani tužiteljski podnesci premašuju dozvoljeni broj riječi od 50 tisuća za daljnih gotovo 30 tisuća riječi.

Tužiteljstvo je svoje odgovore na žalbe generala Gotovine i Mladena Markača podnijelo u povjerljivom obliku posljednjeg dana roka 12. rujna.

Obrane generala Ante Gotovine i Mladena Markača 1. su kolovoza predale žalbu na prvostupanjsku presudu kojom su osuđeni na 24 odnosno 18 godina zatvora za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje.

Haaški sud zakazao je statusnu konferenciju u predmetu "Gotovina-Markač" za 29. rujna, jer su se do tada trebali podnijeti svi podnesci u postupku žalbe na prvostupanjsku presudu.

(Hina) xps ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙