FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 14. rujna

Autor: agrb
ZAGREB, 13. rujna 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 14. rujna:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sudjelovat će na okruglom stolu "Partnerstvo za otvorenu vlast", koji će se u organizaciji Ureda Predsjednika, Vladinog ureda za udruge i Veleposlanstva SAD-a održati u Novinarskom domu (9 sati, Perkovčeva 2). Cilj okruglog stola je potaknuti napredak na području transparentnosti i otvorenosti rada tijela javne vlasti, uključivanje građana i civilnog društva u oblikovanje javnih politika, borbu protiv korupcije te korištenje novih tehnologija za poboljšanje kvalitete usluga javne uprave. O tim temama će, uz predsjednika Josipovića, govoriti visoki dužnosnici tijela javne vlasti te predstavnici civilnog društva, akademske zajednice, medija i diplomatskog zbora u Hrvatskoj, a bit će i predstavljena nova multilateralna inicijativa "Partnerstvo za otvorenu vlast".

PLOČE - U okviru posjeta Pločama predsjednik Ivo Josipović susrest će se sa zapovjednicima akcije "Zelena tabla - Male bare" (17 sati, Hotel Bebić), a nakon toga će biti na svečanosti obilježavanja 20. obljetnice akcije osvajanja skladišta, naoružanja i vojne opreme "Zelena tabla – Male bare" (17,30 sati, Obala Franje Tuđmana). Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike.

ZAGREB - Matica Hrvatska i Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske predstavit će knjigu Stjepana Špoljarića "Ruđer Bošković u službi diplomacije Dubrovačke Republike", tiskane u hrvatsko-engleskom i hrvatsko-francuskom izdanju. O knjizi će, uz autora, govoriti akademik Ante Stamać, potpredsjednik Matice hrvatske, Mario Nobilo, državni tajnik za politička pitanja te Mladen Andrlić, veleposlanik i ravnatelj Diplomatske akademije (12 sati, Velika dvorana Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4)

ZAGREB - U povodu skorašnjeg, 9. Zagreb Film Festivala, koje će se održati od 16. do 23. listopada na više zagrebačkih lokacija, održat će se konferencija za novinare na kojoj će festivalski program najaviti direktor festivala Boris T. Matić i izvršni direktor Hrvoje Laurenta (11 sati, kino Europa, Varšavska 3).

Ujutro: Jasna Nahtigal Lazarić

Popodne: Milka Ćurković

Navečer: Neven Leskovar

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙