FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talibani napali ministarstva i tajne službe u Kabulu

Autor: vrad
KABUL, 13. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Detonacije i pucnji odjekivali su u srijedu u afganistanskoj prijestolnici Kabulu, a talibani su priopćili da je nekoliko njihovih boraca opremljenih prslucima s eksplozivom i raketnim bacačima napalo zgrade vlade u blizini četvrti u kojoj su smještena strana veleposlanstva.

Uz najmanje šest eksplozija oko podneva se čula i pucnjava iz automatskog oružja. Na televizijskim snimkama u blizini mjesta napada vidi se spaljen minibus, bicikli koji leži nasred ceste i ljudi kako bježe.

Policija i sigurnosne službe zatvorile su promet oko američkog veleposlanstva i drugih diplomatskih predstavništava i rekli su da se napad dogodio blizu trga.

"Na Trgu Abdula Haka je nekoliko naoružanih napadača", rekao je Mohamed Zahir, načelnik kabulske službe za kriminalističko istraživanje.

"Glavne mete napadača su zgrade obavještajnih agencija i ministarstva", rekao je glasnogovornik talibana Zabihulah Mudžahid u telefonskom pozivu s nepoznatog mjesta, a prenio je Reuters.

Mudžahid je dodao da ne može reći koliko je napadača sudjelovalo u operaciji.

Nasilje u Afganistanu je na najvišoj razini od konca 2002. kada su afganistanske snage uz američku pomoć svrgnule talibanski režim, s velikim brojem poginulih vojnika i civila.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙