FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Korčula: povelja za očuvanje tradicijske glazbe

Autor: ddub
KORČULA/DUBROVNIK, 12. rujna 2011. (Hina) - Elsie Ivancich Dunin iz Flagstaffa u SAD-u danas je na prigodnoj svečanosti u Korčuli uručena Povelja o proglašenju počasne građanke grada Korčule.

Počasnom građankom proglašena je odlukom Gradskog vijeća za izvanredne zasluge u istraživanju, očuvanju i širenju tradicijske glazbe, uključivo folklornu, popularnu, klasičnu gradsku glazbu i ples.

Zahvaljujući njezinim naporima, korčulanska viteška igra Moreška uvrštena je na kartu zemalja svijeta koje njeguju mačevalačke plesove. Također je pridonijela pokretanju postupka upisa Moreške na UNESCO-ov popis nematerijalne baštine. U Korčuli 2001. organizirala je međunarodni skup "Moreška - prošlost i sadašnjost" koji je bio posebice važan za korčulanski turizam.

Osim gradonačelnika Mirka Duhovića, koji je uručio povelju, svečanosti su nazočili i predsjednik gradskog vijeća Lovro Krstulović te direktorica turističkog ureda Stanka Kraljević.

Elsie Ivancich Dunin je profesor emeritus iz etnologije na Sveučilištu Ucli, priznata je etnokoreologinja i koereografkinja te savjetnica na Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu.

(Hina) xddub ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙