FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN-ovi podaci o žrtvama razlikuju se od sirijskih

Autor: rtom
ŽENEVA/MOSKVA, 12. rujna 2011. (Hina) - UN je u ponedjeljak objavio da je u šest mjeseci nemira u Siriji ubijeno najmanje 2.600 osoba, znatno više od prethodne brojke, a sirijske vlasti te tvrdnje odbacuje i navode da je palo 1.400 žrtava, kojih su polovica pripadnici sigurnosnih snaga, javljaju agencije.

Brojka, koju je u Ženevi u ponedjeljak iznijela UN-ova visoka povjerenica za ljudska prava Navi Pillay je za 400 žrtava veća od prethodnih UN-ovih podataka, piše agencija Reuters.

"O Siriji, prema pouzdanim izvorima s terena mogu reći da je broj žrtava od sredine ožujka u toj zemlji dosegaoe najmanje 2.600", rekla je Pillay.

U Moskvi je Buteina Šaban, savjetnica sirijskog predsjednika Bašara al-Asada rekla da je "u redovima vojske i policije 700 mrtvih te 700 među pobunjenicima".

"Imamo popis žrtava s imenima i možemo ga podastrijeti", rekla je Šaban i odbacila UN-ove podatke kao netočne, piše AFP.

Od 15. ožujka oporbeni sirijski pokret osporava režim predsjednika Asada koji je na njihove zahtjeve odgovorio žestokom represijom.

(Hina) xrt ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙