FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijanka preminula roneći u jednoj krčkoj uvali

Autor: nkot
ZAGREB, 9. rujna 2011. (Hina) - Austrijska državljanka I.H. (1961.) preminula je jučer popodne nakon izrona iz mora oko 150 metara od obale u uvali krčkoga autokampa Glavotok, priopćeno je danas iz Ministarstva mora, prometa i infrastruktrure.

Uzrok smrti je nepoznat, a Austrijanka je ronila s bocama u skupini od osam ronioca pod vodstvom austrijskog instruktora G.K. Grupa je ronila u organizaciji ronilačkog centra "Correct Diving" iz Malinske, a Austrijanka je bila osposobljena za ronjenje.

Ronioci su uronili u more jučer u 16,30 sati, nakon čega se I.H. odvojila od grupe i nastavila ronjenje u pratnji instruktora. Zadnjih 15 minuta Austrijanci su ronili na dubini od oko 30 metara te na oko tri metra dubine započeli s izronom. Vidjevši da I.H. ne odgovara na znakove, instruktor je povukao tijelo na površinu i dozvao pomoć. Na mjesto nesreće došao je po dojavi i kapetan Lučke ispostave Malinska Nikola Dujmović.

Po dolasku hitne medicinske pomoći te nakon ustanovljene smrti, tijelo stradale prevezeno je u Klinički bolnički centar Rijeka na obdukciju.

Istraga je u tijeku, a provodi je policija i inspektor Lučke kapetanije Rijeka.

(Hina) xpp ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙