FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Trojica u četvrtfinalu

Autor: vkov
HANTI-MANSIJSK, 7. rujna 2011. (Hina) - U uzvratnim susretima osmine finala Svjetskog kupa u ruskom Hanti Mansijsku samo su tri igrača osigurala nastup u četvrtfinalu.

Rus Peter Svidler je u sjajnom napadačkom stilu, nakon žrtve dva topa nanio drugi poraz Amerikancu Gati Kamskom. Sa dvije pobjede je i Čeh David Navara eliminirao mladog Ukrajinca Jaroslava Zerebuha, a Azerbejdžanac Teimour Radjabov je brzim remijem s Rusom Dmitrijem Jakovenkom osigurao pobjedu od 1,5:0,5. U dvobojima Ivančuk-Bu i Ponomarjov-Bruzon Batista ni u uzvratnim susretima nije narušena ravnoteža, a u preostala tri susreta dogodili su se veliki preokreti. Najveći je napravila najbolja svjetska šahistkinja Judit Polgar, koja je kao crna odbila jaki napad Kubanca Leiniera Dominguez Pereza i nakon pravog maratona dobila završnicu topa i lovca protiv topa. Rus Aleksandar Griščuk i Danac Peter Heine Nielsen također su pobjedama u uzvratnim susretima protiv Vladimira Potkina, odnosno Vugara Gašimova, uspjeli izboriti pravo na doigravanje ubrzanim tempom.

Rezultati uzvratnih susreta 4. kola:

Dominguez Perez-J. Polgar 0:1 (ukupno 1:1), Ivančuk-Bu remi (1:1), Navara-Zerebuh 1:0 (2:0), Ponomarjov-Bruzon Batista remi (1:1), Nielsen-Gašimov 1:0 (1:1), Griščuk-Potkin 1:0 (1:1), Jakovenko-Radjabov remi (0,5:1,5) i Kamsky-Svidler 0:1 (0:2).

Doigravanje će započeti mini-dvobojem od dvije partije u tempu od 25 minuta po igraču uz dodatak od 10 sekundi poslije svakog odigranog poteza, a ako ni tada ne bude odlučen pobjednik doigravat će se na 10 minuta po igraču, a nakon toga čak i u brzopoteznom ritmu.

(Hina) xvkov yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙