FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dio eksplozivne naprave s Kornata poslan na vještačenje

Autor: jdev
ŠIBENIK, 7. rujna 2011. (Hina) - Šibenska policija poslala je danas na vještačenje u Ministarstvo unutarnjih poslova dio eksplozivne naprave koji je murterski ribar pronašao na otoku Kornatu sa sjeverne strane, nasuprot uvali Koromašni, za koju dio javnosti sumnja da se može povezati s pogibijom vatrogasaca u tragediji na Kornatu 30. kolovoza 2007., doznaje se od glasnogovornice šibensko-kninske Policijske uprave Marice Kosor.

Naprava je, rekla je Kosor, policiji dostavljena 2. rujna ove godine, a pronađena je nekoliko dana prije, no ne na dijelu otoka Kornata koji je izgorio u požaru u kojem su poginula dvanaestorica vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, nego na dijelu otoka koji požar nije zahvatio.

Kosor danas nije mogla reći koliko će trajati vještačenje eksplozivne naprave, no dodala je da će javnost o rezultatima biti pravodobno obaviještena.

Jednu od teorija pogibije vatrogasaca na Kornatu javnosti je ponudio umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Nediljko Pušić, koji tvrdi kako je vatrogasce ubila zaostala bomba NATO-saveza, a ne eruptivni požar ili izgaranje nehomogene smjese plinova, kako je tvrdila stručna skupina za istragu o Kornatima i ekipa vještaka. U medijima je tvrdio kako su zrakoplovi NATO-saveza, leteći preko tog područja na povratku s bombardiranja Srbije, praznili spremišta s bombama iznad Jadrana.

Tu je teoriju medijima iznio i jedini preživjeli vatrogasac s Kornata Frane Lučić, i to prije četvrte godišnjice pogibije vatrogasaca.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je pak kako nema dokaza koji bi potvrdili tu teoriju o pogibiji vatrogasaca.

(Hina) xjdev yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙