FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: izveden Trio za glasovir

Autor: hspa
DUBROVNIK, 6. rujna 2011. (Hina) - U sklopu Festivala komorne glazbe "Julian Rachlin i prijatelji" večeras je izveden Trio za glasovir "Nocturnal mosaic" mladoga hrvatskog skladatelja Tomislava Olivera.

Skladbu je autor posvetio svojemu profesoru Marku Ruždjaku, a njezina večerašnja izvedba u Kneževu dvoru ujedno je i svjetska premijera djela toga mladoga i nadarenoga hrvatskog skladatelja.

Na programu večerašnjeg koncerta našla su se djela Prokofjeva i Šostakoviča, a izveli su ih Itamar Golan i Danijel Detoni, glasovir, Julian Rachlin i Boris Brovtsyn, violina, violončelist Boris Andrianov te udaraljkaši Slavik Stakhov, Martin Grubinger stariji i kao najistaknutiji među europskim udaraljkašima, austrijski umjetnik Martin Grubinger ml.

Tomislav Oliver diplomirao je muzikologiju i kompoziciju u klasi profesora Marka Ruždjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, autor je više skladbi za solističke instrumente, komorne ansamble, zbor te simfonijske orkestre, a tijekom glazbenog školovanja sudjelovao je na više natjecanja i osvojio mnoge nagrade.

(Hina) xddub yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙