FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Burkina Faso ne zna za Gadafijev dolazak

Autor: kgab
OUAGADOUGOU, 6. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Izvor blizak predsjedništvu Burkine Faso izjavio je za Reuters u utorak da nije upoznat s planom o dolasku libijskog čelnika Moamera Gadafija u tu zapadnoafričku zemlju.

"To nije istina. Mi nismo upoznati s tim", kazao je izvor koji je želio ostati anoniman.

Libijski konvoj od 10 vozila, navodno natovaren zlatom i novcem, ušao je u Niger u ponedjeljak kasno navečer, izjavio je u utorak jedan dužnosnik Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) pozivajući se na Tuareze, nomadska plemena nastanjena u saharskom području sjeverne Afrike po državama Nigeru, Nigeriji, Burkini Faso, Senegalu, Maliju, Alžiru i Libiji. Francuski vojni izvor je prenio kako mu je rečeno da su se vojnom konvoju možda priključili Moamer Gadafi i njegov sin Saif al-Islam na putu prema Burkini Faso, izoliranoj zapadnoafričkoj zemlji koja graniči s Nigerom i koja je navodno Gadafiju i njegovoj obitelji ponudila azil.

"Kasno sinoć 10 vozila sa zlatom, eurima i dolarima prešla su iz Džufre u Niger uz pomoć Tuarega iz nigerskog plemena", rekao je Fathi Badža, čelnik odbora NTC-a za političke i međunarodne poslove, u telefonskoj izjavi za Reuters. On je kazao kako vjeruje da se konvoj sastoji od Gadafijevih pristaša koji bježe iz Libije. Novac je u vozila natovaren u poslovnici libijske središnje banke u Gadafijevu rodnom gradu Sirtu.

Također je rekao da ne može potvrditi izjave francuskih i nigerskih vojnih izvora da je dvjesto libijskih vojnih vozila ušlo u Niger još u ponedjeljak.

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙