FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina: Uspješno razdvojene četveromjesečne sijamske blizanke

Autor: vrad
ŠANGAJ, 6. rujna 2011. (Hina/AFP) - Bolnica u Šangaju priopćila je u utorak da je uspjela razdvojiti četveromjesečne sijamske blizanke nakon "osjetljive" šestosatne operacije u kojoj je sudjelovao velik broj kirurga.

Blizanke An An i Xin Xin, rođene sa zajedničkim jetrima i osrčjem, "stabilne su i pod nadzorom su na odjelu intenzivne njege", rekao je glasnogovornik bolnice koji je htio ostati neimenovan, a prenijela je agencija Xinhua.

Liu Jinfren, direktor bolnice, dodaje da su se tijekom operacije razdvajanja sestara izmijenila četiri kiruška tima, prenosi agencija.

"Razdvojili smo ih u visini srca i (zajedničkih) jetara te smo im rekostruirali prsište pomoću pločica od titanove slitine", rekao je Liu.

"Operacija je bila osjetljiva, ali smo uspjeli", dodao je, napomenuvši da će blizankama u prvo vrijeme možda trebati umjetna pluća.

Ovo je treća uspješna operacija razdvajanja sijamskih blizanaca u ovoj šangajskoj klinici, rekao je glasnogovornik. Ta metropola istočne Kine ima ugled vrhunske medicinske ustanove u zemlji.

U Kini se svake godine oko 1,2 milijuna djece rodi s malformacijama, piše Shanghai Daily.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙