FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Košarkaši se oprostili od EP-a

Autor: dlug
ALYTUS, 5. rujna 2011. (Hina) - U susretu posljednjeg, petog kola C skupine europskog prvenstva u Litvi hrvatska košarkaška reprezentacija je izgubila od Grčke 69:74 (13:25, 14:19, 18:14, 24:16) čime se oprostila od plasmana u drugi krug natjecanja.

Usprkos najavama o borbi za odličje, hrvatski košarkaši su EP završili sa dvije pobjede i tri poraza i po prvi put u povijesti nisu izborili plasman u drugi krug.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Stanko Barać sa 14 koševa i 6 skokova i Marko Popović sa 14 koševa i četiri asistencije, dok su Grke do pobjede predvodili Antonios Fotsis i Konstantinos Vasileiadis sa po 17 koševa.

Bio je to četvrti uzastopni poraz protiv Grčke koju smo zadnji put na EP-u pobijedili prije 16 godina. Posljednju pobjedu smo ostvarili na EP-u u Grčkoj 1995. godine u Ateni (73:68) i to u susretu za broncu. Bila je to ujedno i posljednja hrvatska medalja na velikim natjecanjima.

U drugom susretu iz naše skupine Finska je pobijedila Crnu Goru 71:65, dok se večeras sastaju Bosna i Hercegovina i Makedonija.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙