FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 4. rujna 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

DAEGU

Jamajčanska štafeta na 4x100 metara u sastavu Nesta Carter, Michael Frater, Yohan Blake i Usain Bolt osvojila je naslov svjetskog prvaka na SO u atletici u Daeguu istrčavši u finalu novi svjetski rekord od 37.04 sekundi.

Jamajčani su u finalu popravili svoj svjetski rekord otprije tri godine iz Pekinga za šest stotinki.

Srebro su osvojili Francuzi Teddy Tinmar, Christophe Lemaitre, Yannick Lesourd i Jimmy Vicoud sa 38.20, a broncu Jason Rogers, Kim Collins, Antoine Adams i Brijesh Lawrence sa St. Kittsa i Nevisa sa 38.29.Amerikanci i Britanci zbog pogrešnih izmjena nisu završili utrku.

DAEGU

Američke trkačice Bianca Knight, Allyson Felix, Marshevet Myers i Carmelita Jeter osvojile su naslov svjetskih prvakinja na SP u atletici u Daeguu u ženskoj štafeti na 4x100 metara.Amerikanke su u finalu ostvarile izvrsno vrijeme od 41.56 sekundi što je za samo 19 stotinki slabioje od 26 godina starog svjetskog rekorda Istočne Njemačke, te najbolji rezultat u posljednjih 14 godina.Srebro su osvojile Jamajčanke Shelly-Ann Fraser-Pryce, Kerron Stewart, Sherone Simpson i Veronica Campbell-Brown s novim nacionalnim rekordom od 41.70, a broncu Ukrajinke Olesja Povh, Natalija Pohrebnjak, Marija Rjemjen i Hristina Stuj sa 42.51.

DAEGU

Amerikanac Christian Taylor (21) osvojio je naslov svjetskog prvaka u troskoku na SP u atletici u Daeguu, mladi Amerikanac je u finalu skočio čak 17,96 metara čime je za 28 centimetara popravio osobni rekord, postavio najbolji rezultat u svijetu ove godine, te stigao na peto mjesto ljestvice svih vremena.Srebrnu medalju osvojio je branitelj naslova, Britanac Phillips Idowu (32) s najboljim rezultatom sezone od 17,77m, a brončanu još jedan mladi Amerikanac Wll Claye (20) s osobnim rekordom od 17,50m.

DAEGU

Ruskinja Marija Savinova (26) osvojila je naslov svjetske prvakinje na 800 metara na SP u atletici u Daeguu.

Savinova je do naslova stigla s vremenom od 1:55.87 minuta čime je za više od sekunde popravila svoj osobni rekord i najbolji rezultat na svijetu ove godine kojega je postavila na nacionalnom prvenstvu.

Srebrno odličje osvojila je braniteljica naslova otprije dvije godine iz Berlina, Južnoafrikanka Caster Semenya sa 1:56.35, a brončano Kenijka Janeth Jepkosgei Busienei sa 1:57.42. Jepkosgei Busienei tako je kompletirala set medalja sa svjetskih prvenstava jer je bila zlatna u Osaki 2007. i srebrna u Berlinu 2009.

DAEGU

Britanac Mohamed Farah (28) osvojio je naslov svjetskog prvaka na 5,000 metara na SP u atletici u Daeguu. Farah je do svoje druge medalje na ovom natjecanju, nakon srebra na 10,000 metara, stigao odličnim finišem u kojemu je uspio biti brži od američkog veterana Bernarda Lagata i Etiopljanina Imanea Merge koji su osvojili srebrnu i brončanu medalju.Farah je ostvario vrijeme od 13:23.36 minuta, Lagat 13:23.64, a Merga 13:23.78.Farah je postao prvi trkač koji je uspio objediniti naslove europskog i svjetskog prvaka na 5,000 metara. Prošle je godine na EP u Barceloni osvojio zlata i na 5,000 i na 10,000 metara, a u Daeguu je potvrdio kako je trenutačno najbolji dugoprugaš na svijetu.Lagat (36) je stigao do treće svjetske medalje na 5,000 metara, nakon zlata 2007. godine u Osaki uslijedila su dva srebra, prije dvije godine u Berlinu i ove u Daeguu. Prije no što se prebacio na ovu dionicu, Lagat je godinama bio vrhunski trkač na 1,500 metara.Merga je kao i Farah osvojio dvije medalje na ovom SP. Brončanoj medalji na 10,000 metara pridodao je još jednu broncu na upola kraćoj dionici.

DAEGU

Ruskinja Tatjana Lisenko (28) osvojila je naslov svjetske prvakinje u bacanju kladiva na SP u atletici u Daeguu. Lisenko je do najvećeg uspjeha u karijeri stigla svojim najboljim hicem ove sezone od 77,13 metara, a u finalu je ostvarila tri najbolja rezultata natjecanja.

Srebrno odličje osvojila je svjetska rekorderka, Njemica Betty Heidler sa 76,06m. To je gotovo tri i pol metra slabiji rezultat od njezina rekorda, koji iznosi 79,42m, a kojega je postavila početkom ove sezone, u svibnju.Lisenko je ujedno u Daeguu na svojevrstan način uzvratila Heidler za poraz na prošlogodišnjem EP u Barceloni. Tada je Heidler osvojila zlato, a Lisenko srebro.Broncu je osvojila Kineskinja Wenxiu Zhang sa 75,03m.

Braniteljica naslova iz Berlina otprije dvije godine, Poljakinja Anita Wlodarczyk je sa svojim najboljim rezultatom sezone od 73,56m zauzela peto mjesto.

DAEGU

Etiopski trkač Imane Merga primio je brončano odličje na utrci na 5000 metara na SP-u u Daeguju, no nedugo nakon silaska s postolja ona mu je oduzeta. Merga je diskvalificiran jer je ustanovljeno da je na samom početku utrke trčao izvan staze. Etiopljani ipak neće biti oštećeni budući da je bronca otišla njegovu sunarodnjaku Dejenu Gebremeskelu, koji je bio četvrti.

KAUNAS

U susretu 4. kola C skupine EURA u Litvi košarkaši Grčke su uvjerljivo slavili protiv Crne Gore s 71:55, te tako gotovo sigurno osigurali drugi krug natjecanja iz skupine u kojoj se nalaze i hrvatski košarkaši. Grci su Crnogorce slomili u drugom dijelu, treću četvrtinu su Grci dobili s 26:10 i utakmica je već tada bila odlučena. Kod Grka su najučinkovitiji bili Koufos (19) i Fotsis (14), dok je Crnogorce predvodio Peković (15). Večeras Hrvatska igra s BiH, te će u slučaju pobjede proći u drugi krug zajedno s Makedoncima i Grcima i prije zadnjega kola. U ostalim susretima 4. kola Francuzi su tek u samoj završnici uspjeli nadigrati Talijane s 91:84, Poljska je iznenadila Tursku s 84:83, dok je Rusija zabilježila i četvrtu pobjedu svladavši Bugarsku s 89:77.

KAUNAS

U susretu 4. kola C skupine EURA u Litvi košarkaši Makedonije su svladali Finsku s 72:70, te tako gotovo sigurno osigurali drugi krug natjecanja iz skupine u kojoj su i hrvatski košarkaši. Makedonci su na krilima pobjeda protiv Hrvatske i Grčke malo opuštenije ušli u dvoboj protiv Finaca, te je utakmica odlučena u samoj završnici. Kod rezultata 70:69 za Makedonce Murinen je promašio šut za vodstvo Finaca, potom je McCalleb pogodio oba slobodna bacanja za 72:69, a tri sekunde prije kraja Koponen je pogodio prvo slobodno bacanje, a drugo namjerno promašio. Loptu je ipak uhvatio najbolji pojedinac utakmice Antić (14, 19 skokova) i Makedonci su sačuvali treću pobjedu u skupini. Uz Antića, kod Makedonaca su najviše koševa postigli McCalleb (18) i Stojanovski (16), dok su Fince predvodili Koponen i Koivisto s po 11 ubačaja. U zadnjem kolu Makedonci igraju s BiH, s kojom večeras igra i Hrvatska, dok se Finci sastaju s Crnogorcima. U ostalim susretima 4. kola Velika Britanija je slavila protiv Portugala s 85:73, Gruzija je bila bolja od Ukrajine s 69:53, dok je Izrael dobio Latviju s 91:88.

MADRID

Španjolski biciklist Juan Jose Cobo pobijedio je na 15. etapi utrke Vuelta, a uz etapnu pobjedu Cobo je preuzeo vodstvo i u ukupnom poretku. Španjolac je sjano odvozio brdsku dionicu od 142 kilometra od Avilesa do Alto de l'Anglirua, a minutu iza njega ciljem je prošao Nizozemac Walter Poels,dok je treći bio Britanac Chris Froome, koji je izbio na drugo mjesto ukupnog poretka s 48 sekundi sporijim vremenom od Coba.

Dosadašnji vodeći Britanac Bradley Wiggins etapu je završio kao peti, a ukupno je treći. Utrka Oko Španjolske završava u nedjelju u Madridu.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙