FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čilić i Karlović uspješni

Autor: dlug
NEW YORK, 2. rujna 2011. (Hina) - Hrvatski tenisači Marin Čilić i Ivo Karlović izborili su plasman u treće kolo posljednjeg teniskog Grand Slam turnira sezone US Opena, dok su Petra Martić i Mirjana Lučić zaključile nastup u New Yorku.

Čilić je uvjerljivo pobijedio Australca hrvatskih korijena Bernarda Tomica 6:1, 6:0, 6:2. Bio je to drugi međusobni susret najboljeg hrvatskog tenisača i četvrtfinalista ovogodišnjeg Wimbledona. Prvi su put odmjerili snage prošle godine na Australian Openu, a tada je sa 6:7 (6), 6:3, 4:6, 6:2, 6:4 slavio Čilić.

U susretu trećeg kola Čilića očekuje bivši najbolji tenisač svijeta Švicarac Roger Federer koji je bez problema porazio Izraelca Dudia Selu 6:3, 6:2, 6:2. Čilić i Federer do sada su igrali dva puta i oba meča je dobio Švicarac. Prije tri godine u Parizu, a ove godine u Monte Carlu.

Karlović je u dvoboju drugog kola slavio protiv Francuza Richarda Gasqueta 6:4, 6:2, 2:6, 7:6 (4). Bio je to njihov drugi međusobni susret, a u prvom, 2005. u Hamburgu je slavio Francuz. U trećem kolu Karlović će igrati protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, pobjednika ovogodišnjeg izdanja ATP turnira u Umagu. Bit će to njihov prvi međusobni susret.

Petra Martić je u dvoboju drugog kola izgubila je od 17. nositeljice Ruskinje Anastasije Pavljučenkove 4:6, 6:2, 4:6. Bio je to njihov prvi međusobni susret. Za najbolju hrvatsku tenisačicu koja se nalazi na pragu ulaska u TOP 50 bio je ovo treći nastup na US Openu i samo jednom se probila do drugog kola, 2009. godine.

U drugom kolu je ispala i Mirjana Lučić koja je izgubila od sedme nositeljice Talijanke Francesce Schiavone 1:6, 1:6. Francuskinja je do pobjede u prvom međusobnom susretu stigla za svega 53 minuta. Dominirala je u svim segmentima igre i pobjedu je ostvarila bez previše muke. Za Mirjanu Lučić je ovo bio sedmi nastup na US Openu, a najbolji plasman je ostvarila 1997. i 1998. godine kada je igrala u trećem kolu.

Danas će na terene Flushing Meadowsa izaći i Ivan Ljubičić kojeg očekuje dvoboj drugog kola protiv Argentinca Davida Nalbandijana. Do sada su igrali osam puta, a Ljubičić je uspješniji s pet pobjeda.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙