FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saslušani sudionici pomorske nesreće kod Preluka

Autor: hsup
RIJEKA,1. rujna 2011.(Hina) - Mladić iz Dobrinja (28), koji je prije tjedan dana nestao u moru nakon sudara glisera i brodice u uvali Preluk kod Rijeke, još nije pronađen, a potraga za njim traje u sklopu redovitih aktivnosti, doznaje se danas iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru sa sjedištem u Rijeci.

Pomorska nesreća u kojoj je nestao 28-godišnji mladić, dogodila se 25. kolovoza oko 22 sata, kada je u neosvjetljenu drvenu brodicu dugačku 4,5 metara, na kojoj su se nalazila četiri mladića, udario gliser. Gliserom dugačkim 6 metara, upravljao je D.L. (35) iz Matulja.

U trenutku sudara glisera i brodice nestali 28-godišnji mladić pao je u more, a dvojica muškaraca su ozlijeđena. Muškarac koji je upravljao gliserom prvi je vijest o sudaru dojavio Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.

Darko Glažar iz Lučke kapetanije Rijeka rekao je da su inspektori Lučke kapetanije danas saslušali trojicu sudionika pomorske nesreće, da će sljedećih dana biti saslušan još jedan sudionik, koji je sada u bolnici, a zatim i neki svjedoci nesreće.

Dodao je kako o sadržaju svjedočenja ne može govoriti te da će sva saznanja o nesreći, zajedno s već prikupljenim podatcima i saznanjima, razmotriti Vijeće za prekršaje riječke Lučke kapetanije, koje će odlučiti i o mogućim sankcijama.

U utvrđivanju okolnosti nesreće s Lučkom kapetanijom surađuju djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske, potvrđeno je iz policije.

Prema podatcima iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, tijekom noći u kojoj se dogodila nesreća vidljivost na moru bila je jako slaba, a onečišćenja mora nakon nesreće nije bilo.

(Hina) xhsup ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙