FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EK ima puno povjerenje u Letermovu vladu u Belgiji

Autor: svuk
BRUXELLES, 1. rujna 2011.(Hina) - Europska komisija je u četvrtak istaknula da ima puno povjerenje u sadašnju belgijsku vladu, koja obavlja samo tekuće poslove, budući da Belgija još nema vladu nakon izbora održanih u lipnju prošle godine, demantirajući tako informacije belgijskog tiska da će Komisija zbog gospodarske situacije u zemlji tražiti formiranje vlade što prije.

"Jutrošnja medijska izvješća o stajalištu Europske komisije o belgijskoj vladi i ekonomskoj situaciji neutemeljena su. Suprotno onome što se tvrdi, nema promjene u stajalištu Komisije. Europska komisija, kako smo to više puta ponavljali, ima puno povjerenje da će postojeća vlada, koja obnaša dužnost vlade, poduzeti potrebne mjere. Komisija također ima puno povjerenje u demokratski proces u Belgiji", izjavila je na konferenciji za novinare glasnogovornica Europske komisije Pia Ahrenkilde Hansen.

Belgijski list na francuskom jeziku Le Soir u četvrtak je objavio, pozivajući se na neimenovane europske izvore, da Europska komisija priprema upozorenje belgijskim političarima da što prije sastave novu vladu jer sadašnja ekipa nema ovlasti za poduzimanje mjera potrebnih za borbu protiv financijske i gospodarske krize. Takav potez Komisije bio bi neuobičajen jer se ona uvijek suzdržava od miješanja u unutarnje stvari zemalja članica.

Zbog nepomirljivih stajališta oko budućnosti zemlje između flamanske i frankofone zajednice, Belgija još nema vladu formiranu na temelju rezultata parlamentarnih izbora održanih u lipnju prošle godine.

Dužnost obnaša vlada u odlasku na čelu s premijerom Yvesom Letermom.

(Hina) xsv ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙