FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarkozy: Asad je učinio nepopravljivu štetu

Autor: akoz
PARIZ, 31. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u srijedu je rekao da je sirijski predsjednik Bašar al-Asad učinio nepopravljivu štetu i da će Francuska i njezini partneri učiniti sve što je moguće kako bi okončali krizu u Siriji.

"Vlasti u Siriji griješe ako bi misle da su zaštićene od naroda", rekao je Sarkozy u govoru na otvaranju godišnje konferencije francuskih veleposlanika. Ono što je učinio sirijski predsjednik je nepopravljivo i Francuska i njezini parneri će učiniti sve što je pravno moguće kako bi pomogli težnje sirijskog naroda za slobodom i demokracijom", rekao je Sarkozy.

Francuski predsjednik je također rekao da želi vidjeti da Europska unija na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda idućeg mjeseca jedinstvenim glasom govori o pitanju palestinske državnosti i pozvao Washington da učini više na postizanju mira.

"Dvadeset i sedam zemalja Europske unije mora se izraziti jednim glasom", rekao je Sarkozy. "Uloga SAD-a je nesporna i nenadomjestiva, no svi vide da to nije dovoljno. Moramo proširiti krug pregovora, razmisliti o ulozi i relevantnosti kvarteta".

Sarkozy je rekao da svijet neće palestinski mirovni proces ostaviti zamrznutim dok "Arapsko proljeće" prisiljava na promjene drugdje u regiji.

(Hina) xakoz ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙