FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DUZS: Lokaliziran požar u Labinskoj Dragi

Autor: spar
SPLIT/DUBROVNIK, 31. kolovoza 2011. (Hina) - Požar na predjelu Labinske Drage, kod Planog, u Splitsko-dalmatinskoj županiji lokaliziran je u 16 sati, a izgorjelo je oko 400 hektara trave i niskog raslija, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

U gašenju požara, koji je Vatrogasnom operativnom središtu Divuljama DUZS-a dojavljen u 12 sati, sudjelovali su pripadnici Državne intervencijske postrojbe (DIP) iz Splita i Šibenika, Javne vatrogasne postrojbe (JVP) iz Splita te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Kaštel Gomilice, Trogira, Slatine, Solina, Vranjica i Klisa te DVD Mladost s ukupno 76 vatrogasaca i 24 vatrogasna vozila. Iz zraka požar su gasila tri kanadera, jedan zračni traktor i dva helikoptera sa sustavom za gašenje.

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je oko 16 sati od Javne vatrogasne postrojbe iz Konavala dojavu o požaru na predjelu Stravča - Ivan Križ u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Gori trava i nisko raslinje. U gašenju sudjeluje JVP iz Konavala, a vatru iz zraka gase i dva zračna traktora.

(Hina) xsp/pp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙