FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dva nova ophodna broda na Savi

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 31. kolovoza 2011. (Hina) - Brodsko-posavska granična policija od danas je bogatija za dva nova plovila koja će ophoditi duž 167 riječnih kilometara državne granice na Savi.

Osammetarske ophodne brodice vrijedne oko dva i pol milijuna kuna nabavio je MUP u sklopu projekta tehničkog opremanja graničnih uprava i njihove bolje pripremljenosti za skoro članstvo u Europskoj uniji, a izgradilo ih je pulsko brodogradilište "Tehnomont".

Načelnica odjela za granicu brodsko-posavske Policijske uprave Mira Voloder rekla je kako vjeruje da će policija sada biti još učinkovitija u suzbijanju prekograničnoga kriminala. Podsjetila je kako je ophodna djelatnost na rijeci Savi počela 1999. s manjim službenim plovilom koje se pokazalo iznimno učinkovito u suzbijanju nezakonitih migracija.

Iz godine u godinu imamo sve manje nezakonitih prijelaza granice, rekla je Voloder i dodala da je "ove godine zabilježeno sedam takvih slučajeva, a riječ je o 12 državljana RH i BiH uhvaćenih u pokušajima protuzakonitog lova i ribolova ili krijumčarenja cigareta".

Tehničko primanje dvaju novih službenih plovila obavljeno je uz nadzor MUP-ovih stručnjaka koji su bili i na njihovu prvom treningu. Brodsko-posavska granična policija trenutačno raspolaže s četiri funkcionalne ophodne brodice.

(Hina) xsbro yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙