FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorene prijave za natjecateljski program Animafesta

Autor: agrb
ZAGREB, 30. kolovoza 2011. (Hina) - Otvorene su prijave filmova za natjecateljski program kratkometražnog izdanja Animafesta, Svjetskog festivala animiranog filma što će se održati u Zagrebu od 29. svibnja do 3. lipnja iduće godine, izvijestili su organizatori.

Rok za prijavu filmova je 1. veljače, a prijaviti se mogu kratkometražni animirani filmovi u trajanju do 30 minuta, nastali nakon 1. siječnja prošle godine.

Filmovi se prijavljuju u kategorijama "Veliko natjecanje", "Studentsko natjecanje", "Natjecanje filmova za djecu" i "Natjecanje namjenskih filmova".

Detaljnije informacije o natjecateljskim kategorijama i uvjetima prijave filmova nalaze se na web stranicama Animafesta, www.animafest.hr.

Svjetski festival animiranog filma Animafest u svojoj je skoro četrdesetogodišnjoj povijesti sustavno pratila svjetsku animiranu produkciju kroz niz natjecateljskih i nenatjecateljskih programa. Nastao na tradiciji Zagrebačke škole crtanog filma, Animafest je svojom orijentacijom ka autorskom filmu izgradio ime koje se veže uz jednu od najvažnijih svjetskih manifestacija na području animiranog filma.

Prvi festival održan je u lipnju 1972., a od 2005. uvodi se zaseban program dugometražnog animiranog filma te dvogodišnji ritam festivala prerasta u godišnji - neparna godina posvećena je dugometražnom filmu, a parna kratkometražnom.

(Hina) xagrb ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙