FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO pojačava udare na Sirt

Autor: bnov
ZAGREB, 30. kolovoza 2011. (Hina) - Snage NATO-a pojačale su pritisak na snage vjerne pukovniku Moameru Gadafiju u njegovu rodnu gradu Sirti, na istoku Libije, priopćeno je iz Atlantskog saveza u utorak.

Saveznici su uništili 22 vozila s oružjem, četiri radara, tri zapovjedna centra, protuzračni sustav, sustav rakete zemlja-zrak, vozila za vojnu opskrbu te vojarnu u okolici Sirte samo tijekom ponedjeljka.

"Područje kojem posvećujemo najviše pozornosti je koridor ... koji vodi do istočnog ruba Sirta", kazao je glasnogovonik NATO-a pukovnik Roland Lavoie govoreći na konferenciji za novinare iz Napulja. Lavoie je dodao kako je NATO dobio izvještaje o pregovorima koji se vode između Gadafijevih snaga i ustanika, te ih ocijenio pozitivnim.

"Prije nekoliko sati smo vidjeli izvještaje da se vode pregovori između pro-Gadafijevih snaga i njihovih protivnika. Razgovore vidimo kao znakove ohrabrenja, a sljedećih ćemo dana vidjeti kako će se stanje razvijati", kazao je Lavoie.

Glasnogovornik nije mogao potvrditi smrt Gadafijeva sina Kamisa, za kojeg su ustanici ustvrdili da je ubijen prošlog vikenda.

"Postoji puno navoda i glasina o Kamisu. Mi ne znamo", rekao je Lavoie.

U glavnom sjedištu NATO-a u Bruxellesu potvrđeno je u utorak da će se misija Sjevernoatlantskog saveza u Libiji nastaviti dok god postoji prijetnja režima Moamera Gadafija protiv civilnost stanovništva.

"Misija u Libiji je još uvijek potrebna. A i dugoročno gledano će se misija nastaviti sve dok postoji prijetnja", rekla je glasnogovornica Oana Lungescu.

(Hina) xbnš ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙