FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Karlovcu otvoren Dance festival 001

Autor: vhor
KARLOVAC, 29. kolovoza 2011. (Hina) - U karlovačkom hotelu "Korana Srakovčić" večeras je otvoren međunarodni plesni festival - Dance festival 001 i to koreografijom direktorice festivala Melite Spahić Bezjak, a koju su izveli plesači iz Madrida, Londona i Karlovca.

Otvarajući festival direktorica Spahić Bezjak kazala je kako je namjera da on bude tradicionalan te da pridonese "decentralizaciji suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti" budući da je ta scena dobro organizirana i financijski praćena od hrvatskih gradova jedino u Zagrebu, iako su, kako je kazala, vrijedni pažnje i Šibenik, Split, Varaždin i Karlovac.

Međunarodni festival suvremenoga plesa i izvedbenih umjetnosti u Karlovcu traje do 5. rujna, a na njemu će sudjelovati šest hrvatskih i inozemnih plesnih skupina.

Na festivalu će biti izvedeno pet cjelovečernjih i tri manja plesna programa, proizvest će se jedna festivalska produkcija, a bit će održane radionice i projekcije deset recentnih predstava svjetske plesne scene za čija gostovanja uživo 'Free dance' nema financijske mogućnosti, ali će ih preko snimke približiti publici i stručno popratiti diskusijom.

Festivalski program, u kojemu će sudjelovati plesači iz Španjolske, Grčke, Velike Britanije, Novog Zelanda i Hrvatske, odvijat će se na tri lokacije u gradu: u prostoru nevladinih organizacija "Muza", hotelu "Korana Srakovčić" te dvorani "Edison".

Neke od plesnih skupina koje će nastupiti su međunarodne pa tako skupinu Avatara Ayuso Dance Company čine plesači i koreografi iz Velike Britanije, Španjolske i Hrvatske, a članovi Red-i Dance Company su iz Velike Britanije i Novog Zelanda. Skupina Atxarte Lz. de Munain Dance dolazi iz španjolske pokrajine Baskije, skupina Jamesa Finnemora i MSD iz Velike Britanije, a na festivalu će nastupiti i atensko-karlovački koreografsko-plesni dvojac Rowan Thorpe i Melita Spahić-Bezjak, skupina "Free Dance" te članovi Plesnoga centra PULS.

Željko Trezner, predsjednik Zajednice kulturnog turizma HGK - Županijske komore Karlovac, istaknuo je večeras kako ovakve kulturne priredbe puno znače za bogatiju karlovačku turističku ponudu.

(Hina) xvhor ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙