FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugašeni požari na predjelu Radovčići–Poljice i kod Miljevaca

Autor: nkot
ZAGREB, 27. kolovoza 2011. (Hina) - Požari na predjelu Radovčići-Poljice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i na predjelu Miljevaca u Šibensko-kninskoj županiji danas ujutro su ugašeni, dok je požar koji je izbio na predjelu Sevid-Zaglavica u Splitsko-dalmatinskoj županiji lokaliziran, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Požar otvorenog prostora na predjelu Radovčići–Poljice (Konavli) u kojemu je izgorjelo nisko raslinje i šuma na području od oko 10 hektara, lokaliziran je jučer popodne, a ugašen danas u 7 sati. U gašenju su sudjelovali JVP Konavle i DVD Ćilipi s ukupno 37 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila, a iz zraka je požar gasio jedan air tractor.

Danas u 9,54 ugašen je i požar otvorenog prostora na predjelu Miljevaca u kojemu su izgorjeli trava i nisko raslinje na površini od oko 190 hektara. U gašenju su sudjelovali JVP Drniš i DVD Drniš s ukupno 18 vatrogasaca i sedam vatrogasnih vozila, dok su iz zraka požar gasila dva canadaira i dva helikoptera.

Požar koji je izbio na predjelu Sevid-Zaglavica lokaliziran je u 11 sati. Izgorjelo je visoko raslinje i maslinici na površini od oko tri hektara. U gašenju su sudjelovali DVD Seget, DVD Slatine, DVD Marina, DVD Trogir i DVD Rogoznica s ukupno 30 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila, a iz zraka požar su gasila dva air tractora, jedan canadair i jedan helikopter.

(Hina) xpp ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙