FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kuba: Zastava s duginim bojama na najvišoj točki otoka

Autor: vrad
HAVANA, 25. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - Zastavu s duginim bojama koja simbolizira seksualnu raznolikost krajem rujna aktivisti će izvjestiti na vrhu Turquino, najvišoj točki na Kubi, priopćio je državni centar za spolni odgoj kojemu predsjeda kći predsjednika Raula Castra.

Turquino, najviši vrh Sierra Maestre (1974 metra), nalazi se području iz kojeg je Fidel Castro s ostalim revolucionarima 50-ih započeo gerilsku borbu i za kubanski je režim uvijek bio simbol političke moći.

"Aktivisti TransCube, HxD (Ljudi za raznolikost) i studenti postavit će zastavu s duginim bojama na vrhu Kube", ističe se u priopćenju objavljenom na web-stranici www.cenesexualidad.sld.cu.

Ekspedicija 25. rujna polazi iz Santiaga, a iskoristit će se i kao kampanja za oslobađanje petorice kubanskih agenata koji su od 1998. u zatvoru u Sjedinjenim Državama i koje Kuba smatra "junacima borbe protiv terorizma".

Aktivisti na tom putu planiraju posjetiti grob Vilme Espin, supruge Raula Castra koja je umrla 2007., a istaknula se u zaštiti ženskih prava. Mnogi je smatraju pionirkom u zaštiti spolne raznolikosti na Kubi.

(Hina) xvrad ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙