FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Libiji oteta četiri talijanska novinara

Autor: sobr
RIM, 24. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Četiri talijanska novinara u srijedu su oteli naoružani napadači u blizini grada Zavije u zapadnoj Libiji dok su putovali prema Tripoliju, a njihov je vozač ubijen, izvijestili su talijanski dužnosnici.

Novinari koji rade za talijanske novine Corriere della Sera, La Stampa i Avvenire zadržani su u stanu u Tripoliju, izjavio je talijanski konzul u Bengaziju Guido de Sanctis koji je telefonom razgovarao s jednim od otetih novinara.

"Oni su u redu, iako se sve dogodilo u vrlo teškim okolnostima. Novinarima je dozvoljeno nazvati Italiju i primiti poziv od nas. Dobili su hranu kada je ramazanski post bio prekinut", izjavio je talijanski konzul za Reuters.

Rekao je da su naoružani muškarci novinare oteli kod grada Zavije, na autocesti 50 kilometara zapadno od Tripolija i potom ih predali drugoj skupini, vjerojatno pristašama Moamera Gadafija.

Novinari vjeruju da je stan u kojem ih drže zarobljene u neposrednoj blizini hotela Rixos u Tripoliju, gdje su proteklih pet dana Gadafijeve pristaše držale zatočene strane novinare koji su oslobođeni u srijedu poslijepodne uz posredovanje Međunarodnog odbora Crvenog križa.

Talijanski mediji izvještavaju da je i novinaru dnevnika Avvenire, lista talijanskih biskupa, također dopušten telefonski poziv te da je on poručio da su svi oteti novinari dobro.

Talijanska vlada priopćila je da pozorno prati stanje.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙