FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ: razotkriveni konobari koji su u vagonskim restoranima prodavali svoju robu

Autor: vlar
ZAGREB, 24. kolovoza 2011. (Hina) - Policijska istraga potvrdila je sumnju da su šesnaestorica konobara u vagonskim restoranima HŽ-a prodavali vlastitu hranu i piće, priopćila je večeras Uprava HŠ-Infrastrukture, ne navodeći visinu počinjene štete.

Kako je priopćeno, 17. kolovoza završena je policijska akcija kojom su potvrđene indicije da su radnici prodavali vlastitu hranu i piće u vagonskim restoranima u sastavu vlakova HŽ-a koji su vozili na međunarodnim relacijama od Zagreba do Muenchena i od Zagreba do Zuericha. Jedan od osumnjičenih konobara dobio je opomenu, jedan izvanredni otkaz, a ostaloj trinaestorici predložen je sporazumni raskid ugovora o radu koji su oni i prihvatili.

Razotkrivanje te kriminalne skupine Uprava HŽ Infrastrukture d.o.o. smatra još jednim od uspjeha u borbi s protuzakonitim djelovanjem u željezničkom sustavu, te navodi kako će se visina ukupne štete utvrditi naknadno tako što će se opseg budućeg prometa usporediti s opsegom dosadašnjeg prometa.

Istragu je pokrenula Uprava Željezničkog ugostiteljstva d.o.o. nakon utemeljenih sumnji da skupina zaposlenih u Željezničkom ugostiteljstvu d.o.o., kćerinskoj tvrtki HŽ Infrastrukture d.o.o., na svojem radnom mjestu radi protuzakonito. Unajmljena je privatna detektivska agencija koja je nekoliko tjedana tajno pratila i promatrala rad šesnaestorice konobara u vagonskim restoranima. Nakon što su prikupljeni dokazi, predmet je predan na obradu Policijskoj upravi zagrebačkoj, te je 17. kolovoza završena policijska akcija kojom su potvrđene sumnje u nezakonitosti, navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik Uprave HŽ-Infrastrukture Branimir Jerenić.

(Hina) pp/xvl ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙