FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 24. kolovoza

Autor: bcav
ZAGREB, 23. kolovoza 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 24. kolovoza.

PRIŠTINA - Premijerka Jadranka Kosor putuje u srijedu na čelu hrvatskog izaslanstva u jednodnevni službeni posjet Kosovu gdje će s najvišim dužnosnicima razgovarati u jačanju bilateralnih, posebno gospodarskih odnosa, te se sastati s hrvatskim vojnicima u sastavu KFOR-a i pripadnicima hrvatske manjine koji žive u toj najmlađoj europskoj državi.

DEN HAAG - Bivši vođa pobunjenih hrvatskih Srba Goran Hadžić izjasnit će se o krivnji po optužnici koja ga tereti kao sudionika udruženog zločinačkog pothvata za zločine protiv čovječnosti i povrede ratnog prava i običaja počinjene ubojstvom stotina i progonom tisuća Hrvata s okupiranih područja Hrvatske tijekom Domovinskog rata, te za niz drugih zločina. Na svom prvom pojavljivanju pred Haaškim sudom 25. srpnja Hadžić je iskoristio pravo da se ne izjasni o krivnji.

PULA - Predsjednik Talijanske unije i saborski zastupnik Furio Radin i veleposlanik Republike Italije u Hrvatskoj Alessandro Pignatti Morano di Custoza na konferenciji za novinare najavit će susret predsjednika Republike Italije Giorgia Napolitana i predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića s pripadnicima talijanske nacionalne zajednice, kao i koncert koji će se nakon susreta, 3. rujna održati u pulskoj Areni. (sjedište Zajednice Talijana, 11 sati).

PARIS - Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, premijer Francois Fillon i ministar financija Francois trebali bi na zajedničkom sastanku donijeti konačnu odluku o tome kako smanjiti manjak u državnom proračunu.

ULAN-UDE, Rusija - Sjevernokorejski vođa Kim Jong-il trebao bi se susresti s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevom.

Dežurni:

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Slavoljub Leko

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbcav ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙